maandag, 15 april 2024
de hip

Fonz Scheepstra over pop-up-podium: “Het podium is voor iedereen beschikbaar”

FOTO: MBS

DEVENTER – Poppodium De Hip wil een pop-up-podium starten in de hal aan de Sint Olafstraat in Deventer. In de ochtendshow van Deventer Radio sprak Jeroen Schoppema met eigenaar van de Hip Fonz Scheepstra over het plan.

Het plan is om het podium voor iedereen beschikbaar te stellen. “Dat leekt mij wel zo sympathiek om te doen in deze tijd. Er is een grote ruimte die de hele dag gebruikt kan worden. Iedereen die een mooie productie heeft is welkom,” vertelt Fonz. Over subsidie heeft hij niet nagedacht. “Wij zijn helemaal niet gewend om alles met subsidie te doen. Ik zie een mogelijkheid en denk, dit is prachtig om te doen. Daar beginnen we gewoon mee. We krijgen van alle kanten al hulp, dus ik denk dat we het wel gaan redden zonder subsidie,” aldus Fonz

Ook het Burgerweeshuis heeft interesse in het pand, maar dat is volgens Fonz geen probleem. Zoals ik al zei, het podium is beschikbaar voor iedereen.”

Aannemelijk
Hoe aannemelijk het plan is vindt Fonz moeilijk te zeggen. “Iedereen is wel heel erg enthousiast, maar we zijn nog lang niet zover. De vergunning is er nog niet en er is ook nog geen meerderheidspartij die interesse heeft.”

Contact met de gemeente
Contact met de gemeente is er al wel geweest.  “Ik heb twee opties, het wordt het pand aan de Sint Olafstraat of er komt een grote festivaltent op het evenemententerrein in Deventer. Beide opties heb ik intern besproken met de gemeente. Gisteren heb ik een gesprek gehad met wethouder Thomas Walder en die was enthousiast, maar die gaat er in principe niet over want het is een vergunning kwestie,” vertelt Fonz

Fonz hoopt in september te kunnen gaan nadenken over optredens. “Dan wil ik met iedereen om de tafel gaan zitten en kijken welke culturele organisaties een leuk idee hebben.” (Bron: Deventer RTV)

Vorig artikelSyntus Overijssel breidt dienstregeling uit
Volgend artikelGetuigen gezocht, bestuurder van een witte vrachtwagen
error: Content is beschermd!!!