DEVENTER – De kogel is door de kerk: de bouw van drie grote woningbouwprojecten in Deventer, Ommen en Belt Schutsloot kan beginnen. Verschillende Overijsselse projecten wachten al maanden op een vergunning, die de provincie lang niet kon geven vanwege de stikstofcrisis. Maar door de snelheidsverlaging op snelwegen, kunnen de eerste grote projecten weer verder.

Het gaat om drie projecten met in totaal een kleine 380 woningen: Geertruidentuin in Deventer, Vlierlanden fase 2 in Ommen en een project in Belt Schutsloot.

Zandweerd en Stadshagen

Als het aan de provincie ligt, volgen andere grote woningbouwprojecten snel. “Denk aan Zandweerd in Deventer en natuurlijk Stadshagen in Zwolle”, aldus een woordvoerder van de provincie.

Veel kleinere woningbouwprojecten zijn inmiddels al weer opgestart. Dat kon onder meer dankzij een procedure die relatief eenvoudig is: de ecologische toets. Voor grote woningbouwprojecten gelden langere procedures.

Het verminderen van de stikstofneerslag is volgens de provincie ‘één van de grootste opgaven waar we de komende jaren mee te maken krijgen’. Als er teveel stikstof in de bodem terechtkomt, neemt de biodiversiteit af en dreigen boomsoorten, planten en dieren te verdwijnen. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelWeerbericht woensdag 19 augustus
Volgend artikelCoronaproof activiteiten van de Kuip in Colmschate