DEVENTER – De plek voor vaders om samen te komen om goede gesprekken te voeren over het vaderschap, komt naar Deventer. Vanaf 7 september houdt mannencoach Hans Mik iedere eerste maandag van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur, het Vadercafé op een mooie locatie nabij het Worpplantsoen.

Vaderschap
Vaderschap is een groot thema voor een man. “In mijn coachingspraktijk merk ik dat veel mannen vragen hebben over hun rol als vader” zegt Hans Mik, “ze willen het anders doen dan hun eigen vader, hebben moeite om aandacht te hebben voor hun kinderen of kunnen lastiger contact houden door een scheiding. Binnen hun vriendengroep daarover praten is voor veel mannen lastig. Op de sportclub wordt over de korte nachten nog wel gesproken, maar niet over de echte gevoelens. Daar wil ik een plek voor creëren.”

Het Vadercafé is een beproefd concept. In 2016 is het initiatief begonnen in Amsterdam en vanwege het grote succes daar kwam er al gauw uitbreiding naar Amersfoort, Rijswijk en Breda. Dit jaar komen daar nog een aantal plaatsen bij, waaronder Deventer. Mik kijkt uit naar het Vadercafé voor de vaders in Deventer eo.: “ik geloof dat het delen van ervaringen van vaderschap, mannen tot betere vaders maakt. Daarom ga ik met deze avonden starten.”

Voor alle vaders
Het Vadercafé is er voor alle soorten vaders. Aanstaande vaders, vaders met jonge kinderen, met puberdochters, vaders die hun emoties willen leren beheersen, de relatie met hun partner zien veranderen, of gescheiden vaders. Er komen oude, jonge, stoere en zachte vaders. “Van alles wat,” zegt Mik. “Er komen ook vaders die geen problemen ervaren, maar die bewust bezig willen zijn met hun kind. Of vaders die geen zorgen hebben over het vaderschap, maar die wel de relatie met de moeder stuk zien lopen. Het Vadercafé is de plek waar ze ervaringen uitwisselen en goeie gesprekken met andere vaders voeren. Geen zorgen: er wordt ook genoeg gelachen.”

Voor meer info over het vadercafé: hansmik.nl/vadercafe

Deelname aan het Vadercafé kost € 15 p.p. Aanmelden via hans@ikos-coaching.nl

Vorig artikelTestcentrum Corona verhuist aanstaande vrijdag
Volgend artikelWie gooide een explosief in een woonwijk Schalkhaar? (Video)