DEVENTER – Zaterdag 22 augustus werd bij Sportclub Deventer de 6e editie van de Youth Cup gespeeld, het jaarlijkse jeugdtoernooi voor JO13 teams uit de hoogste klassen van het Nederlands voetbal. Na een pauze van een jaar, vanwege de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in 2019, is de draad dit jaar dus weer opgepakt door de Deventer club. Uiteraard zijn hierbij de coronamaatregelen in acht genomen. Om het aantal bezoekers te beperken is er vooraf ook niet veel ruchtbaarheid aan gegeven. Desalniettemin was het een goed bezocht toernooi met wederom een fantastisch deelnemersveld bestaande uit Vitesse, FC Twente, FC Emmen, FC Eindhoven, SBV Excelsior, AFC Amsterdam, SV Urk, Quick ’20, Quick 1888, Unicum Lelystad, onze plaatselijke betaald voetbalclub Go Ahead Eagles en natuurlijk het eigen JO13 team van Sportclub Deventer.

Het weer werkte goed mee en mede hierdoor konden de jeugdige voetballers verschillende mooie potjes voetbal op de mat leggen. De wedstrijden duurden 2×12 minuten en de clubs maakten hiervan gebruik door vele spelers in actie te kunnen laten komen. De wedstrijden werden gefloten door ervaren scheidsrechters van de Deventer scheidsrechtersvereniging. De hele dag is er gestreden om de Youth Cup wisselbokaal. Bij winst van FC Twente zou deze bokaal voorgoed – na al twee keer winst in eerdere edities – in handen komen van deze club. Dat is ze dit jaar (nog) niet gelukt: de finale werd gespeeld door AFC Amsterdam en Vitesse. Na een spannende finale waarin AFC in de eerste helft op een comfortabele 2-0 kwam, leek na de rust het tij te keren nadat Vitesse kort na rust de 2-1 scoorde. AFC hield echter stand en wist zo voor het eerst de eerste prijs in de wacht te slepen. Derde werd FC Eindhoven na een spannende penaltyreeks tegen FC Twente, nadat de wedstrijd zelf in de brilstand was geëindigd. Het JO13 team van Sportclub speelde goed mee en won zelfs twee wedstrijden in de poule. Hierna bleek SBV Excelsior te sterk en verloren de Sportclub jongens met 6-1, maar eindigden daarmee op een verdienstelijke achtste plek in dit sterke deelnemersveld.

Het was wederom een geslaagde editie van de Youth Cup bij Sportclub Deventer. Op naar de zevende in 2021!

Vorig artikelIngezonden brief van Gijs
Volgend artikelFlessenactie Handbal SVS groot succes