SCHALKHAAR – Net zoals in veel andere dorpen en steden is er bij de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar ook de vraag of de intocht kan doorgaan net zoals alle andere jaren. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid. Dit vindt de organisatie heel erg jammer maar zij zijn niet van plan om het dit jaar helemaal stilletjes voorbij te laten gaan.

Sinterklaas heeft de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar gesproken en in overleg besloten dat het niet verstandig is om de intocht in Schalkhaar door te laten gaan. Toch heeft hij aangegeven dat hij heel graag in contact wil komen met de kinderen uit Schalkhaar en Schalkhaar graag wil komen bezoeken. Sinterklaas heeft met de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar gebeld om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. En wat blijkt, er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de kinderen toch Sinterklaas kunnen ‘zien’ maar dan in een andere vorm.  Mogelijk door middel van een livestream verbinding met Sinterklaas, waarin kinderen hun vragen aan Sinterklaas kunnen stellen. En misschien wel samen dansen en zingen samen, maar dan wel in ieder zijn of haar eigen huis. Allemaal ideeën waar wij nu mee bezig zijn om uit te zoeken wat er mogelijk is.

Hopelijk kunnen wij bij een volgende update meer vertellen over de plannen voor de vervangende Sinterklaasintocht van Schalkhaar. Zet 22 november alvast in de agenda!

Heeft u zelf ideeën schroom dan niet om deze met ons te delen! Mail dan naar sint@sintinschalkhaar.nl.