DEVENTER – Winkelcentrum Boreel bestaat dit jaar 12,5 jaar. Er stonden voor dit heuglijke feit diverse festiviteiten op het programma, maar door de corona pandemie konden deze helaas geen doorgang vinden. Het bestuur van de ondernemersvereniging wilde het jubileum echter niet zomaar voorbij laten gaan en had daarom bedacht dat het leuk zou zijn om een jubileumboek/spaaralbum samen te stellen.

Dit idee is verder uitgewerkt en in nauwe samenwerking met René Berends en Henk van Baalen is het boek zorgvuldig samengesteld. De inhoud van het boek geeft een goede indruk van de historie van de Huzaren, het huidige winkelcentrum Boreel en de Boreelkazerne door de eeuwen heen en ook van de historie van de Hanzestad Deventer. Om dit bijzondere moment meer kracht bij te zetten, zullen de winkels op de Boreel een uniforme uitstraling krijgen. In iedere etalage staat dan een prachtige, levensgrote Huzaar.

Al bladerend in het maar liefst 67 pagina’s tellende boek kunnen we wel zeggen dat het een prachtig bewaarexemplaar is geworden en ook nog eens een leerzaam karakter heeft. Daarom zijn de scholen in Deventer-stad benaderd of zij een exemplaar van het boek voor de leerlingen in hun groep 6 zouden willen ontvangen. Er kan tijdens de geschiedenisles dan op een speelse manier aandacht worden besteed aan de roerige tijden van de Huzaren die in hun eigen stad hebben gestreden. Diverse scholen hebben hier gehoor aan gegeven.

Om dit heuglijke feit wat meer cachet te geven, zal op 1 oktober het allereerste exemplaar van het boek worden overhandigd aan de Burgemeester van Deventer, Ron König. Tijdens deze feestelijke uitreiking, die enkel voor genodigden is, zal ook een aantal schoolkinderen aanwezig zijn van de scholen die hebben aangegeven dit te willen.