DEVENTER – De gemeente Deventer is samen met het Regionaal Energieloket gestart met een actie voor de gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen. Huiseigenaren kunnen zo tegen een scherpe prijs uitstekende zonnepanelen aanschaffen en laten installeren. De einddatum voor inschrijving voor de actie is 6 november.

Aanmelden voor gratis woningopname
De actie start in het westelijk deel van Deventer (Binnenstad en de Hoven, Zandweerd, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Voorstad, Rivierenwijk, Diepenveen incl. buitengebied en industrieterrein). Later dit jaar komt het oostelijk deel van Deventer (Schalkhaar, Colmschate, Vijfhoek, Okkenbroek en Bathmen) aan de beurt.

Vanaf 11 september kunnen woningeigenaren zich op www.regionaalenergieloket.nl/deventer aanmelden voor de actie en een afspraak maken met een installateur voor een bezoek aan huis. Uiteraard worden de coronarichtlijnen van het RIVM zorgvuldig gevolgd. Na het huisbezoek volgt snel een gratis persoonlijke en vrijblijvende offerte.

Terugvragen van 21% btw
Na aanschaf en installatie van zonnepanelen, kunnen huiseigenaren de 21% btw op de aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Het Regionaal Energieloket heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld. Tijdens de online informatiebijeenkomst wordt hier meer over verteld.

Volg de online informatiebijeenkomst
Tijdens de online informatiebijeenkomst op 21 september vertelt het Regionaal Energieloket meer over de zonnepanelenactie, leningen die er zijn en het terugvragen van btw. Tijdens deze online presentatie kun je ook vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en Aalberts Duurzaam.

Aanmelden en volgen van de bijeenkomst kan via computer, tablet of telefoon. Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/deventer. Deelnemers ontvangen daarna een mail met een link naar de online informatieavond. De informatiebijeenkomst start om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 21.00 uur.

Vragen? Bel of mail gerust!
Voor vragen over de zonnepanelenactie kunnen geïnteresseerden terecht bij het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110.

Vorig artikelGrand Café De Heeren van Deventer failliet verklaard
Volgend artikel33 Deventer verenigingen gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie