DEVENTER – Gemeente Deventer tekent een intentieovereenkomst met de nieuwe eigenaar van de kantoren van Witteveen en Bos, RF Vastgoed uit Raalte. Deze partij wil het kantoor aan de Van Twickelostraat en de villa’s aan de Noordenbergsingel ombouwen naar appartementen.

Wethouder ruimtelijke ordening Liesbeth Grijsen: “Het kantoor en de 3 stadsvilla’s staan in een oorspronkelijke woonbuurt op een mooie plek aan de rand van het centrum. Gezien de grote behoefte aan woningen in Deventer, is het een goed idee dat deze kantoren hier weer woningen worden.”

Uitwerking
Na het tekenen van de intentieovereenkomst wordt het plan voor de 31 appartementen aan de Van Twickelostraat 2 en Noordenbergsingel 11-15 nader uitgewerkt. Daarbij is speciale aandacht voor parkeren en de inrichting van de buitenruimte in aansluiting op de openbare ruimte. Ook worden milieumaatregelen uitgewerkt voor energiegebruik, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit.

Proces
De eigenaar informeert omwonenden over de plannen. Als blijkt uit de nadere uitwerking dat het plan haalbaar is, wordt een omgevingsvergunning aangevraagd.

Vorig artikelAlleen op afspraak naar de gemeente
Volgend artikelWeerbericht donderdag 01 oktober