DEVENTER – In verband met de coronacrisis hebben de gezamenlijke speeltuinen en organisaties in de wijk Zandweerd besloten om tijdens Burendag, op zaterdag 26 september, geen activiteiten te organiseren. Er wordt nu vooruit gekeken naar een grootse wijkquiz volgend jaar.

Oorspronkelijk plan was dat Speeltuin de IJssel, Speeltuin De Tulp, Speeltuin De Zandweerd, de Buurthuiskamer en het Zelfregiecentrum dit jaar een grootschalige wijkquiz zouden opzetten tijdens Burendag op zaterdag 26 september, waarin alle verenigingen en organisaties in de wijk meedoen. Dat plan viel al snel in het water door de uitbraak van het coronavirus. Er is toen gekeken naar alternatieven, maar met een mogelijke tweede coronagolf op komst bleek dat geen haalbare kaart.

Om die reden is de wijkquiz verschoven naar volgend jaar en zijn alle activiteiten rondom Burendag bij deze organisaties dit jaar afgelast. Ook de Duurzaamheidsmarkt, die door het meedenkteam aardgasvrij Zandweerd zou worden georganiseerd op zaterdag 26 september, gaat niet door.

Burenbingo
Het Oranje Fonds, de organisator van Burendag, roept bewoners dit jaar op om voor hun eigen deur iets voor de buren te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn een burenbingo, een buurtconcert of een schoonmaakactie in de buurt. Zie www.burendag.nl voor meer informatie.

Wijkquiz
Komend jaar willen we tijdens Burendag, op zaterdag 25 september 2021, alsnog een grootschalige wijkquiz organiseren, waarbij verschillende teams uit de wijk strijden om de titel. Op Burendag zijn dan op verschillende locaties in de wijk allerlei opdrachten te doen en kan er vooraf al punten worden gescoord door de beantwoording van vragen over de wijk.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 08 september
Volgend artikelNieuwe appartementen op de Zandweerd