DEVENTER – De gemeente Deventer is op zoek naar inwoners die hun huis klaar willen maken voor de toekomst en een lagere energierekening willen hebben en die zich, samen met een groepje buurtgenoten, willen inzetten om dit ook voor elkaar te krijgen. Op dinsdag 13 en donderdag 15 oktober vinden er hierover informatiebijeenkomsten plaats. Op deze avonden horen bewoners welke energiebesparende maatregelen voor hun buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe je samen met buren een collectieve deal regelt. De gemeente organiseert samen met Stichting Buurkracht deze bijeenkomsten.

 Voor jezelf én je buren
Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Denk hierbij aan een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een plan van aanpak, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen om medeburen te enthousiasmeren mee te doen. Met als doel: van idee tot realisatie binnen 10 weken.

Samen Deventer verduurzamen

De bijeenkomsten in Deventer

Dinsdag 13 oktober, aanvang 19.30 uur:                       Gemeenschapshuis De Kuip, Bloemendalsweg 1B

Donderdag 15 oktober, aanvang 19.30 uur:                 Stichting Masohi Deventer, Kon. Julianastr 89

Verplicht aanmelden
In verband met de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk. Geïnteresseerden melden zich aan via buurkracht.nl/deventer. Alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd tijdens de bijeenkomsten. Verhinderd, maar wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met Buurkracht via 088 857 22 00 of support@buurkracht.nl

Over Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 500 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Meer  informatie hierover is te vinden op stichtingbuurkracht.nl.

Vorig artikelBurgermeester Ron König is verhalenverteller voor een dag
Volgend artikelWeerbericht woensdag 23 september