DEVENTER – Een student van Saxion, die op 3 september enkele lessen heeft gevolgd in Deventer, heeft laten weten positief getest te zijn op corona. Deze persoon is momenteel 10 dagen thuis in quarantaine, samen met gezinsleden. Saxion heeft begrepen dat het naar omstandigheden gelukkig goed gaat met deze student.

In verband met privacy doen zij geen verdere mededelingen. De betreffende klas en docenten met wie op school contact is geweest, zijn geïnformeerd. De GGD is een bron- en contactonderzoek gestart.

Bron- en contactonderzoek
De betreffende student is tijdens de besmettelijke periode in de hoofdlocatie van Saxion in Deventer geweest. De GGD is bezig met een bron- en contactonderzoek. Daarbij worden de contacten van de student nagegaan vanaf twee dagen vóór het ontstaan van de klachten tot het moment van quarantaine. Afhankelijk van de intensiteit van het contact (onderlinge afstand en duur van het contact) adviseert de GGD maatregelen als quarantaine of alertheid op mogelijke klachten.

Met betrekking tot het coronavirus laat Saxion in hun besluiten en vervolgstappen leiden door de GGD en het RIVM. Ze doen er uiteraard alles aan om besmettingen in onze gebouwen te voorkomen zoals looproutes, extra schoonmaak en de 1,5 meter afstand maatregel. Het belangrijkst blijft natuurlijk dat je als student of medewerker niet naar onze gebouwen komt als je klachten hebt!
(Bron: saxion.nl)

Vorig artikelReflectoren voor de Papiermoerbei in Rijsterborgherpark
Volgend artikelWeerbericht donderdag 10 september