dinsdag, 16 april 2024
FOTO: MBS

Nieuw- en verbouw Deventer Ziekenhuis start dit najaar

FOTO: MBS

DEVENTER – Dit najaar start het Deventer Ziekenhuis met de nieuwbouw (en verbouw) van Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Eind 2021 staat er een high-end-imaging centrum. Met meer ruimte, minder onrust, logischer transportlijnen en de vervanging van verouderde apparatuur. Door de nieuwbouw wordt tevens ruimte gecreëerd voor onder andere het nieuwe Borstcentrum dat eveneens eind volgend jaar de deuren opent.

In tien jaar Nico Bolkesteinlaan is de vraag naar diagnostiek flink toegenomen, met name voor CT, MRI en PET-CT onderzoeken. ‘We zijn bij CRN (radiologie en nucleaire geneeskunde) gewoon uit ons jasje gegroeid’, vertelt programmasecretaris Marloes Roorda. ‘In de loop der tijd zijn veel vierkante meters verloren gegaan aan ondersteunende ruimtes zoals kantoren, magazijnen en afvalopslag. Veel van de knelpunten die zijn ontstaan zijn ad-hoc opgelost waarbij de oplossingen als suboptimaal worden ervaren. Met name de kruising van verschillende stromen (klinisch/poliklinisch/goederen/personeel) is een probleem. We moeten met bedden door wachtruimtes heen. Vanuit privacy voor de patiënt een onwenselijke situatie.’ Maar er is ook een gebrek aan goede werkplekken voor radiologen en wachtruimtes voldoen niet. Kortom: tijd voor uitbreiding. Het scheiden van verschillende patiëntstromen gaat logistieke problemen oplossen, zo komt er ook bijvoorbeeld ook een doorgang van de Spoed naar radiologie. 

Daar waar nu de wachtruimte voor de MRI/ CT is, komt het nieuwe Borstcentrum. De mammograaf, echokamer, en wacht- en spreekkamers vormen straks één geheel zodat de patiënt op één plek alle zorg kan ontvangen. Heelkunde (Borstcentrum) en CRN hebben zo een eigen plek, maar zijn ook weer nauw met elkaar verbonden.

De bouw begint na de zomervakantie, waarna de nieuwe aanbouw halverwege 2021 in gebruik wordt genomen. Het Borstcentrum en de afdeling Nucleaire Geneeskunde wordt eind 2021 opgeleverd. Marloes: ‘Eerst de nieuwbouw, zodat we gefaseerd apparatuur kunnen overhevelen en vervolgens het Borstcentrum kunnen inrichten.’ 

Vorig artikelMeer mensen maken gebruik van de voedselbank Deventer
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 18 september
error: Content is beschermd!!!