dinsdag, 16 april 2024

Stichting Rechtop in actie op ouderendag

DEVENTER – 02 oktober is het weer Nationale Ouderendag. Op deze dag staat het vervullen van wensen van ouderen centraal. Veel ouderen voelen zich alleen. Zij willen graag contact en naar buiten. Daarom zet Rechtop hen in het zonnetje en organiseert een gezellige bijeenkomst voor bewoners van St. Jurriën en Groote en Voorster. Dit vindt plaats op donderdag 1 oktober van 11.00-14.00 uur op het binnen terrein van de Groote en Voorster. Vanzelfsprekend worden de coronaregels hierbij nauwkeurig gevolgd.

Bijeenkomst

Op het terrein van Groote en Voorster zijn aaibare schapen aanwezig en er is muziek. Ook is er een foodtruck. Deze is van Dirk Poffers uit Hellendoorn. Het Rechtop kookteam gaat er poffertjes en pannenkoeken bakken voor de ouderen. De vrijwilligers die anders wekelijks met de senioren wandelen zijn er ook om mee te helpen. Zij zien na maanden hun wandelmaatje uit het verzorgingshuis weer terug en kunnen buiten gezellig bijpraten.

Rechtop en senioren

Eén van de wekelijkse Rechtop activiteiten is het wandelen met senioren, die aangewezen zijn op een rolstoel. Met diverse verzorgingstehuizen in de stad is een mooie samenwerking gegroeid. Een samenwerking waarbij alleen maar winnaars zijn: de senioren hebben een leuk uitje, de vrijwilligers van Rechtop maken zich nuttig en de zorg-organisaties kunnen hun bewoners een extraatje bieden. Door corona wordt er momenteel niet gewandeld. Met deze activiteit kan toch is voor de groep ouderen worden gedaan.

Vorig artikelWeerbericht woensdag 30 september
Volgend artikelAlleen op afspraak naar de gemeente
error: Content is beschermd!!!