DEVENTER – Op de Van Oldenielstraat is rond het middaguur een vrachtwagen achterop een personenauto gereden die linksaf wilde slaan naar de Robert Kochlaan. De auto stond hiervoor stil op de rijbaan, de vrachtwagenchauffeur zag dit te laat en reed vol achterop de auto.

De inzittenden van de auto, een man en een jong kindje, zijn door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde voor een kleine verkeerschaos op de belangrijkste doorgaande weg van de stad. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Verkeer werd door de politie en handhavers om-en-om langs het ongeval geleid. Naar verwachting is de weg rond 13:30 uur weer vrij.

Om de Van Oldenielstraat is al jaren discussie. De weg is een bottleneck in de N337 tussen de A1/Hanzetracé en de dijk richting Olst/Wijhe. De gemeente heeft plannen de weg te verbreden naar 2×2 rijstroken, maar bewoners zijn hierop tegen omdat het ten koste gaat van hun voortuinen. Bewoners pleiten onder andere voor een verbod op afslaan en zelfs het verbieden van vrachtverkeer, om de doorstroming te bevorderen. (Bron: Hanzestad.nl)

Vorig artikelOntmoeting Doven en Slechthorenden in Deventer
Volgend artikelSingelduik in buitengracht Rijsterborgherpark