vrijdag, 26 april 2024
FOTO: Ron König

Burgemeester König: `Trots op inwoners Bathmen`

FOTO: Ron König

DEVENTER – Het aantal besmettingen in Bathmen neemt af. Er zijn nog wel nieuwe besmettingen, maar dat zijn er de laatste dagen minder dan voorgaande weken. Dit betekent dat Bathmen geen aparte status meer nodig heeft. De teststraat in het dorp stond er dinsdag 20 oktober voor het laatst. Burgemeester Ron König: “Ik vind het heel knap dat Bathmen in staat is gebleken om het aantal besmettingen terug te dringen. Iedereen nam de aanpak serieus en dat zien we nu terug in de cijfers. Ik weet dat het voor inwoners van Bathmen niet makkelijk was om hun sociale leven zo te beperken, het maakt mij trots dat hen dat toch is gelukt.”

Stuk minder besmettingen
Afgelopen weken kwamen minder besmettingen bij dan in voorgaande weken. In de week van 20 tot 27 september kwamen er maar liefst 31 nieuwe coronagevallen bij. GGD IJsselland ziet dat het merendeel van de nieuwe besmettingen plaatsvindt in de familiekring.

Goed nieuws
König: “Het alert reageren door de sportverenigingen en de horeca werpt vruchten af. En wat ik bijzonder goed nieuws vind, is dat er tot nu toe geen nieuwe besmettingen zijn binnen ‘t Dijkhuis. Dat toont aan hoe voorzichtig iedereen is. Ik wil ook de mensen van GGD IJsselland bedanken voor het meedenken en al hun adviezen. De teststraat in Bathmen was een mooi voorbeeld van maatwerk.”

Voorzichtigheid blijft nodig
Voor Bathmen betekent dit niet dat nu alles weer kan. De landelijke maatregelen zijn inmiddels een stuk strenger en de cijfers lopen ook in Deventer op. König: “Mensen maken zich zorgen en voelen zich soms eenzaam. Ik hoop dat zij daarover praten met mensen in hun omgeving of bellen met de speciale telefoonnummers die er zijn. Het liefst zou ik iedereen geruststellen, maar dat kan ik niet. Corona is nog steeds om ons heen, dus voorzichtigheid blijft nodig.”

Vorig artikelBurgerweeshuis focust volledig op opening Burgerhaven in Deventer
Volgend artikelPieter Bouwma is de nieuwe interim hoofdtrainer van Devinco
error: Content is beschermd!!!