DEVENTER – De coronamaatregelen die de gemeente dit voorjaar in de binnenstad heeft ingesteld bevallen over het algemeen goed. Ze worden dan ook met enkele kleine verbeteringen voorlopig voortgezet tot eind december. De terrassen mogen tot eind maart 2021 verruimd blijven en zich wat meer weerbestendig maken gedurende de komende koude maanden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Maatregelen functioneren prima
De belijningen, de voetgangersrotonde op de kop aan de Brink, verkeersregelaars, eenrichting voetgangersverkeer en fiets- en fietsparkeerverboden waar weinig ruimte is. We hebben eraan moeten wennen en wat weerstand overwinnen. Maar de maatregelen functioneren nu prima en worden slechts op een enkel puntje aangepast om het prettiger te maken.

Goede zomer gehad
Bezoekers hebben Deventer in de zomermaanden goed weten te vinden. Horeca, winkels en marktkooplieden hebben een goede zomer gedraaid. Ook de bewoners van de binnenstad hebben na een eerste gewenning de maatregelen geaccepteerd.

Terrassen weersbestendig maken
De horecaterrassen hebben sinds het voorjaar waar mogelijk de ruimte gekregen in de stad. Dat was voorzien tot na de herfstvakantie, maar mede op verzoek van de horeca, mogen ze in elk geval tot eind maart 2021 zo blijven staan. Om ze meer weerbestendig te maken worden ze links en rechts wat afgeschermd door transparante schermen, de voorzijde blijft open.

Enkele verbeteringen
Er komen enkele kleine verbeteringen. Er wordt intensiever toegezien op het fietsparkeerverbod op enkele plekken op en rond de Brink, in de Assenstraat en in de Overstraten. De vele fietsen die daar ondanks het verbod geparkeerd staan zijn nu te beperkend voor voetgangers of hulpdiensten. Wel mag vanaf zondag 11 oktober bij wijze van proef weer worden gefietst op de Brink, maar niet tijdens de markt.

Bekijk de meest recente maatregelen in de binnenstad op de website.

Vorig artikelHoreca mag tot april door met verruimde terrassen in Deventer
Volgend artikelComing Out Dag: brug en Veentunnel in regenboogkleuren