DEVENTER – De Scheg in Deventer opende 10 oktober het nieuwe schaatsseizoen. IJsbaan en zwemparadijs De Scheg zijn in de herfstvakantie dagelijks geopend, maar de horeca blijft voorlopig gesloten, vanwege de coronamaatregelen.

De eerste lagen ijs zijn aangebracht
Het ’team ijs’ van De Scheg leefde enorm toe naar de opening van de ijsbaan. De voorbereidingen waren al weken in volle gang en vrijdagochtend werd het ‘ijs proces’ gestart en de baan gekoeld. Circa 10 uur later bereikte de volledige baan het vriespunt, waarna de eerste waterlagen handmatig werden aangebracht. Pas als er een stevige onderlaag ligt gaan de ijsmeesters verder met het dweilen met machines.

De opening
Zaterdag 10 oktober was de ijsbaan dan eindelijk gereed, gelijk aan de start van de herfstvakantie in regio noord. De ijsbaan en het zwemparadijs zijn in de herfstvakantie dagelijks geopend. Vanaf 31 oktober beginnen ook de schaatslessen, waarvoor inschrijven nog mogelijk is. Wel zijn er maatregelen genomen en gelden er een aantal richtlijnen, zo is er een aparte in- en uitgang en worden gasten gevraagd op voorhand te reserveren. Rondom de ijsbaan zijn er extra afstapplekken gecreëerd, zodat er in dweilpauzes voldoende ruimte is om het ijs te verlaten. De groepsgrootte van de schaatslessen is teruggebracht ten opzichte van vorig jaar en de horecagelegenheden zijn sinds vorige week gesloten. Alle gasten worden gevraagd voor hun vertrek het bezoekersprotocol door te nemen op de website van De Scheg, waarin alle richtlijnen zijn opgesomd.

Kom schaatsen
Het nieuwe schaatsseizoen is losgebarsten in Deventer. Dus haal je schaatsen uit het vet en kom naar De Scheg. Verbreek als snelle rijder je persoonlijk record op de 400-meter-baan of meng je tussen de beginners die op het ijsplein krabbelen.

Vanaf 31 oktober starten ook de eerste schaatscursussen en er is nog plek voor zowel beginners als ook schaatsers die aan hun techniek werken. De reguliere cursus bestaat uit 9 of 14 lessen. Maar er zijn ook korte cursussen van 5 lessen. Dit jaar lessen volwassenen nog maar met gemiddeld 10 personen per les.

Benieuwd welke Covid-19 maatregelen er verder zijn genomen? Er is een nieuwe toegangspoort, waardoor bezoekers elkaar bij binnenkomst en vertrek niet kruisen. De ijsbaan heeft meerdere op- en afstappunten, om rijvorming te voorkomen. Ook zijn er looproutes uitgezet. De horeca en kleedruimtes zijn voorlopig helaas gesloten. Maar dat mag de winterpret niet drukken. Dus kom lekker schaatsen in de frisse buitenlucht!

Of toch liever zwemmen
Duik je toch liever in het warme water? Deze en volgende week is het zwemparadijs, vanwege de herfstvakantie, dagelijks geopend. Voor jonge gezinnen is er een vrolijk activiteitenprogramma onder leiding van de enige inwoner van De Scheg (en mascotte) Dave de viking.

Reserveren
Plan jij een bezoek aan De Scheg? Reserveer dan wel even je kaartje op www.descheg.nl. In de vakantieperiode is er meer vraag, dus wees er snel bij!

Ski Promotion & Deventer Padel naar IJsbaan De Scheg
Over enkele weken kunnen wintersporters ook kilometers skiën of snowboarden bij Ski Promotion op ijsbaan De Scheg. Ook worden er drie padelbanen van Deventer Padel geopend. Een in populariteit snel groeiende sport die ook in de zomer op de ijsbaan zal worden beoefend. De aanleg van deze extra faciliteiten in De Scheg zijn in volle gang.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 13 oktober
Volgend artikelOerdijk richting Cröddenbrug afgesloten