DEVENTER – De gemeente Deventer gaat ook op het Boreelplein meer controleren op overlast. Dat gebeurt sinds een aantal weken al op de Beestenmarkt, maar om te voorkomen dat de problemen zich naar het Boreelplein verplaatsen wordt daar ook extra ingezet op openbare orde en rust. Sinds 8 september moet een pleinbeheerder de rust en orde op de Beestenmarkt weer terugbrengen. Omwonenden klagen al langer over overlast van hangjongeren, vandalisme en drugsgebruik. De pleinbeheerder gaat in eerste instantie voor een tijdelijke periode van acht weken aan de slag. Daarna volgt een evaluatie.

Ingrijpen
Afgelopen week werd nog zo’n vijftien keer ingegrepen door de controleurs, onder meer vanwege openbare dronkenschap, rijden door voetgangersgebied, mensen die op verboden terrein waren en straatafval achterlaten.

Een aardige score, toch noemt de gemeente de extra controles wel een succes. Zo komen er volgens een woordvoerder minder klachten van omwonenden binnen en is er meer zicht op wat er precies gebeurt. Door te zien en horen waardoor een bepaalde situatie wordt veroorzaakt, kan de handhaver ook gerichter in gesprek met de veroorzakers.

Op het Boreelplein wordt al langer gecontroleerd op overlast, maar daar wordt nu ook meer toezicht gehouden om te voorkomen dat de problemen zich vanaf de Beestenmark daar naartoe verplaatsen.
(Bron: RTV Oost)

Vorig artikelWeerbericht zondag 04 oktober
Volgend artikelDeventer behalve boekenstad eeuwenlang óók drukkersstad