DEVENTER – De najaarskermis die in de herfstvakantie op het evenemententerrein zou zijn, kan toch niet doorgaan. De strengere landelijke maatregelen zorgen dat er gewerkt moet worden met tijdvakken. Dit is volgens de gemeente en de kermisbonden onuitvoerbaar. In combinatie met het oplopende aantal besmettingen in Deventer, acht de gemeente het niet verantwoord om de kermis door te laten gaan.

“Het is heel jammer dat alle maatregelen rondom corona ervoor zorgen dat deze kermis niet door kan gaan”, vertelt wethouder Economie Thomas Walder. “We hadden deze kermis juist gepland als steun in de rug voor een sector die het moeilijk heeft.” Het college wilde ook de kermisliefhebbers een plezier doen, nadat in het voorjaar en de zomer de kermissen waren afgeblazen. Maar veiligheid staat voorop, en die is op het moment niet te garanderen.

Bezoekersstromen

Het besluit is genomen in overleg met andere partijen, onder wie de politie. Een belangrijk risico zit in de beheersing van bezoekersstromen. Door de coronamaatregelen kunnen minder mensen het terrein op. Dit kan er voor zorgen dat zich te veel mensen ophopen buiten het terrein. Zeker tijdens de overgang van het ene naar het andere tijdsblok bestaat de kans dat grote groepen mensen te dicht bij elkaar komen, waardoor het risico op besmetting toeneemt. Ook de politie is van mening dat het niet verantwoord is de kermis nu door te laten gaan.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 02 oktober
Volgend artikelBurgerweeshuis opent grootste pop-up podium van het Oosten in Havenkwartier