dinsdag, 23 april 2024

Rode Kruis Deventer verkoopt gebouw aan de Gooszenstraat 10

FOTO: Rode Kruis Deventer

DEVENTER – Rode Kruis Deventer heeft na 55 jaar het gebouw aan de H.G. Gooszenstraat in Deventer verkocht. De activiteiten van het Rode Kruis zijn veranderd en daarom is het pand te groot geworden. Het vergde te veel tijd en onderhoud van de vrijwilligers.

De huidige huurders blijven van het gebouw gebruik maken. Rode Kruis Deventer is nu op zoek naar een nieuwe locatie voor voorlichting, boekenverkoop, nood- en evenementenhulp en EHBO-cursussen.

Het Rode Kruis Nederland richt zich laatste jaren op noodhulpevenementen-hulpverlening, EHBO en voorlichting”, zegt bestuurder Paulien Huizenga van de afdeling Deventer. De sociale activiteiten zoals de breiclubkoffieochtendensociaal vervoer en vakanties zijn afgebouwdHet Rode Kruis Deventer heeft nu een ander soort ruimte nodig

Huurders blijven in het gebouw 
In het voorjaar van 2020 is gestart met de verkoop van het gebouw uit 1965. “We wilden daarbij rekening houden met de belangen van de huidige huurders en de omgeving. Dat is gelukt”, aldus Huizenga. “Er is een koper gevonden die per 28 oktober eigenaar wordt van het gebouw en bij wie de huurders SKON KinderopvangHumanitas en Stichting Carinova Thuiszorg welkom blijven.” 

Afgelopen dagen is er veel werk verzet om alle spullen van het Rode Kruis Deventer te verhuizen. Die zijn tijdelijk opgeslagen op meerdere locaties totdat een nieuw onderkomen is gevondenHet Rode Kruis Deventer is blij dat ze voor de EHBO-cursussen tijdelijk onderdak hebben gekregen bij Scouting Dr. Ariëns-Buette groep. 

De wekelijkse boekenmarkt zal vanwege de verkoop niet langer plaatsvinden in het pand aan de Gooszenstraat. De markt is overigens vanwege corona tijdelijk opgeschort. Zodra het weer mogelijk is, wordt de boekenmarkt tot het einde van dit jaar iedere zaterdag van 10 tot 15 uur gehouden in de naastgelegen Geertruidentuin. Het is niet meer mogelijk boeken af te geven in het gebouw aan de Gooszenstraat. Wel kunnen boeken vooralsnog worden achtergelaten op de rolcontainer in de Geertruidentuin (Fesevurstraat 7). 

Het gebouw in Deventer stamt uit 1965. Het was een kado van de bevolking van Deventer en omliggende gemeenten. In 1963 werd 127.000 gulden opgehaald tijdens de actie ‘Pot voor een ton’. De Rode Kruis-afdelingen hadden destijds een nieuw gebouw nodig voor onder meer bloeddonaties en de trombosedienst. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Rode Kruis Deventer en biedt de mogelijkheid om de huidige activiteiten te versterken 

Vorig artikel3 gedumpte Stafford pups gevonden in rugzak bij station Deventer
Volgend artikelDeventer ademt Dickens
error: Content is beschermd!!!