DEVENTER – Vanaf dinsdag 10 november 2020 kunnen bezoekers van De Waag zich laten onderdompelen in de rijke collectie van Speelgoedmuseum Deventer.

In deze pop-up tentoonstelling komen voor alle generaties herinneringen boven. Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn hier de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000. Laat u verrassen door het speelgoed uit uw eigen jeugd!

“Speelgoedmuseum Deventer heeft de oudste en grootste collectie speelgoed dat in Nederland is gebruikt of vervaardigd. Deze verzameling is voortgekomen uit die van Museum De Waag. Omdat het speelgoedmuseum tijdelijk is gesloten, laten we nu graag diverse topstukken speelgoed zien in De Waag.” vertelt Hoofd Tentoonstellingen Petra van Boheemen.

Speelgoed voor jong en oud
Naast het tonen van veel speelgoed en jeugdherinneringen op de begane grond, is in de kelder van De Waag een vooruitblik te zien van het nieuwe speelgoedmuseum dat in de zomer van 2021 zal heropenen. Hier is ook een expositie van de nieuwste aanwinsten uit de bijzondere speelgoedverzameling Ruyssenaers-Schenk uit Haarlem.

Deventer Topstukken
Op de eerste verdieping van De Waag zijn topstukken uit de Deventer collectie te zien met beroemde 17de-eeuwse meesters als Gerard ter Borch II, Bartholomeus, Breenbergh en Hendrick ter Brugghen. Ook uit later tijd zijn er werken van Cornelis Springer en van de in Deventer geboren meestervervalser Han van Meegeren te bewonderen.

Twee weken gesloten
De succesvolle tentoonstelling ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ was t/m 25 oktober te zien in De Waag. Het museum is in verband met deze ombouw van maandag 26 oktober t/m maandag 9 november gesloten voor publiek.

Vorig artikelVertrek Dirk Beldman aan einde seizoen bij VV Lettele
Volgend artikelCorona besmettingen loopt weer op in regio IJsselland