DEVENTER – Groep 8 van de Vrije school de Kleine Johannes doet mee aan een bloedstollende E-waste race. Zij zetten zich in om zoveel mogelijk afgedankte elektronica op te halen, zodat de kostbare en schaarse metalen en giftige stoffen in deze apparaten niet in de afvalverbrander terecht komen maar gerecycled worden.  Dit project is bedoeld om mensen milieubewuster te maken en om zoveel mogelijk te kunnen recyclen.

Even een paar weetjes: Volgende week is het de week van het recyclen. 84% van een laptop kan worden gerecycled. Om de Nederlandse recycle doelstellingen te halen moet er nog 95.000 ton extra e-waste worden ingeleverd, dat zijn ongeveer 2 miljoen koelkasten. Er zitten in onze elektronica giftige stoffen, bijvoorbeeld de zware metalen lood, kwik, cadmium, beryllium of brandvertragers.  Er zit in 1000 kg dvd-spelers bijna 1 kilo zilver.

Deze wedstrijd spelen zij met nog 8 andere scholen. De winnende school krijgt als prijs een reisje naar NEMO in Amsterdam.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 06 oktober
Volgend artikelDeze pieten komen mee vanuit Spanje naar Deventer