DEVENTER – Sinds de corona crisis brengen Nederlanders fors minder tijd door in winkels, supermarkten, het openbaar vervoer en op kantoor, en zijn we steeds meer thuis. Dat blijkt uit het mobiliteitsrapport van Google dat op basis van locatiegegevens op smartphones het reisverkeer in Nederland anoniem in kaart brengt.

Deze trend is ook duidelijk zichtbaar tijdens de tweede corona-golf in Deventer, zo blijkt uit onderzoek van www.glasvezelinternetaanbieding.nl die deze data heeft gevisualiseerd. Vooral rondom het OV, werk en detailhandel en recreatie zien we fors minder reisbewegingen vergeleken met de eerste vijf weken van dit jaar. In de grafiek hieronder zien we de veranderingen in het aantal reisbewegingen rondom retail, supermarkten, OV, werk en wonen in Overijssel.

Veranderingen in reisbewegingen in Deventer
Ook in de gemeente Deventer zien we grote veranderingen in de mobiliteit. In de grafiek zien we dat verschillende reisbewegingen zijn teruggenomen ten opzichte van de eerste weken van het jaar toen er nog geen corona was. Daar staat tegenover dat inwoners van Deventer meer tijd thuis doorbrengen. Een toenemende interesse in glasvezel in Deventer is hiervan een gevolg.

Vorig artikelOp 5 december Sinterklaas op Deventer Televisie
Volgend artikelDrie redenen om dit jaar over te stappen van zorgverzekering