DEVENTER – De herfst is een tijd dat veel mensen nog even lekker in de tuin aan de slag gaan. En dan wil het wel eens gebeuren dat je tot de conclusie komt dat er net iets te veel planten in staan. Er moeten er een paar uit. Maar wat doe je daar dan mee? Daar heeft Circulus-Berkel in Deventer een oplossing voor: de tuin van de TechniekFabriek heet uw planten van harte welkom!

‘We hebben een flinke lap grond bij de Techniekfabriek’, vertelt Marcel Ellen, projectleider bij de TechniekFabriek. ‘Daar willen we heel graag iets mee doen. Om de plek mooier te maken voor de buurt, maar zeker ook om er een mooie werkactiviteit van te maken. Bij de TechniekFabriek bieden we werk- en dagbestedingsplekken voor mensen die dat nodig hebben. Sommige van hen gedijen heel goed bij het lekker bezig zijn in de buitenlucht. Dan is deze tuin een prachtige plek om dat te doen!’

Bijen en vlinders
Het gaat nadrukkelijk niet om het volgen van een opleiding, maar juist om mensen die een nuttige, zinvolle invulling van hun dag zoeken. ‘We bieden activiteiten op maat’, aldus Marcel. ‘Dus we kijken heel goed bij wie de werkzaamheden passen. De bedoeling is om de tuin zo in te richten dat de buurt er ook iets aan heeft. En natuurlijk willen we een bijdragen leveren aan de biodiversiteit. Dus we hopen ook op fruitbomen en planten en struiken waar veel bijen en vlinders op af komen!’

Plant, struik of boom over?
Vaste planten, struiken en bomen laten zich juist in deze tijd heel goed verplaatsen. Zo lang het niet vriest, kan het zelfs de hele winter door. Wel is het belangrijk dat de kluit niet te veel uitdroogt; dat is niet goed voor de wortels. ‘We willen het materiaal graag komen halen, maar moeten daarbij natuurlijk wel de Coronamaatregelen in acht nemen’, zegt Marcel. ‘Brengen mag ook, graag zelfs!’

Heeft u iets moois voor de tuin van de TechniekFabriek (aan de Dorrestraat in Deventer)? Neem dan contact op met Marcel Ellen en maak een afspraak! Tel: 06 14 59 16 61, e-mail: m.ellen@cambio.nl

Vorig artikelElektrische laadpalen op busstation Deventer
Volgend artikelSongwriter Frank Blueka gaat Worldwide