Toen in maart van dit jaar de virushel los brak, leek het er even op of de klassieke talkshow zijn langste tijd had gehad. De BN’ers moesten thuisblijven, optredens werden beperkt en zelf in quarantaine zat niemand op shownieuws te wachten. Het liep echter allemaal heel anders. Het virus ging viral. En dat leidde tot een eindeloze stoet van virologen, epidemiologen, intensivisten en al die beroepen waar wij voor die tijd nog nooit van gehoord hadden.

Zij werden de nieuwe BN’ers. Alle talkshows, van omroep tot commercieel, alle bloggers, vloggers en influencers deden hun plas. In het voorjaar was het allemaal nog nieuw. Het R-getal was best spannend. Statistieken werden verslonden. Ook al begrepen we niet eens waar we eigenlijk naar keken. Maar goed, iedereen had wel een virusgevalletje in de buurt. Dus het was wel een dingetje. Toen echter de zomer zonder talkshows ook viraal wat milder werd, verslapte de aandacht. Dus liet september weer zorgelijke statistieken zien. En ja hoor, daar waren ook de medische BN’ers terug. Ditmaal steeds vaker geflankeerd door politici die nu vonden dat het allemaal best wat sneller kon. Meer perspectief en zo. Dat was lastig.

Maar gelukkig voor Mark de Derde en zijn medicijnknecht Hugo kwamen er positieve vaccinberichten. En hoppa, daar verschenen de vaccinkenners en hun evenzovele meningen in de talkshows. Wat betekent 94% bescherming, wie mogen er eerst en kunnen we dat allemaal logistiek wel aan? De kijker, als ie er nog is, raakt een beetje overbelast. Sterker nog, die is het zo zat dat ie het ge-oh allemaal niet meer pikt. En zijn uitlaatklep? De lekker anonieme social media. Talkshowgasten worden zelfs bedreigd en treden even wat minder op. Hoogste tijd daarom voor een wat lagere talkshowdosis. Voordat er doden gaan vallen. Kunnen we komende zomer, als we allemaal geprikt zijn, in alle shows weer lekker kijken naar de tegen geen enkel vaccin bestand zijnde Gerard Joling.

Vorig artikelWonen en dagbesteding van Zozijn op locatie Auping terrein
Volgend artikelBestel 1 Kerstdag een diner van een Deventer restaurant en ondersteun de horeca