Virus een feestje! Het is er dit jaar eigenlijk niet van gekomen. Onze bucketlist ligt weg te kwijnen onder een stapel oude bewaarkranten. Ook die waren geen feestje. Het hele jaar door het virus als rode draad. De eindeloze rij deskundigen. Dezelfde allang uitgekauwde vragen en dito antwoorden. We weten het allemaal zo langzamerhand wel. Ook hoe we er vanaf kunnen komen. Maar zelf de verantwoordelijkheid nemen, wordt wat dunner. De met veel ketelmuziek aangekondigde Torentjes Lockdown had een moeizaam begin. Het kende vorige week een soort Black monday start. We moesten bepalen wat ‘essentieel’ is in ons leven.

Daar hadden we eigenlijk het hele jaar al over lopen nadenken. In het begin waren dat nog best onze oudere, hulpbehoevende familieleden en vrienden. Maar toen het weer een warme zomer werd, moesten we toch ook even aan ons zelf denken. Even op adem komen in eigen land. Zonder kapje. Vakantie is dus essentieel. Maar het virus vierde mee en dus moest Mark de Derde weer in de remmen. En als de overheid (o wat is goede communicatie toch lastig!) het niet sluitend vertelt, bepaal ik zelf wel wat essentieel is. Dat blijkt soms van een verrassende eenvoud. Met als toppertje: Hema-tompoucen en -worst. Uiteraard gingen de verwijten als eerste naar de keten zelf.

Net als de Action en Wibra. Maar de drang om de aankopen te doen, ligt toch echt bij ons zelf. ‘Driving Home For Christmas’ met een doos vol tompoucen op de achterbank. Kom nou! Maar we zijn niet te stuiten. Dat heeft de Jumbo (blijft open!) ook in de gaten. Die namen vorige week de Hema over. Dus bij een eventuele volgende lockdown zijn we verzekerd van de worst. Ook de Nationale Postcode Loterij had een vooruitziende blik. Die zond, heel duurzaam, half Nederland een kerstster met led-lampje. In een meer dan toepasselijke viruskleur. Zij wensen iedereen een Rode Kerst.

Vorig artikelWarenmarkt Colmschate op 24 december eenmalig verplaatst
Volgend artikelZeer gewaardeerde attentie voor cliënten Carinova