BATHMEN – Alle ongeveer 150 bewoners van zorgcentrum ’t Dijkhuis in Bathmen hadden vrijdag 11 december even een lichtpuntje in deze donkere dagen voor Kerst. Bloemisterij Flora-Inn verraste de inwoners met een prachtige kerstster, de bloem die bij uitstek bij Kerst past.

Eigenaar Helmer den Adel: ,,Zeker in deze corona-tijd vinden wij het helemaal gepast dit gebaar te maken. Daar komt voor mij persoonlijk nog eens bij dat veel van de bewoners in de afgelopen 30 jaar dat wij deze bloemenzaak hebben trouwe klanten van ons waren en wij ze daarvoor op deze manier nog een beetje kunnen bedanken. Deze bejaarden van nu waren voor een heel groot deel de klanten van toen. Ik zie ze nu jammer genoeg bijna nooit meer.’’

Amber Geerts uit Epse, studente aan de Hogeschool Arnhem, vond het een fijne gelegenheid om voor Flora-Inn alles rondom het cadeautje voor de Dijkhuis-bewoners te organiseren.
Amber Geerts: ,,Vanuit onze opleiding moeten wij vrijwilligerswerk doen en het organiseren van dit cadeau voor de Dijkhuis-bewoners paste daar helemaal in. Ik ken Flora-Inn en de eigenaar Helmer al heel lang en ook daarom doe ik het met plezier. Zoiets juist in deze sombere corona-tijd te mogen geven voelt extra goed. Het liefst had ik alle kerststerren persoonlijk aan alle bewoners uitgedeeld, maar dat ging natuurlijk even niet.’’

In plaats daarvan wenst het hele Flora-Inn team de bewoners met een mooie kerstkaart bij de kerstster iedereen een fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar toe. Jackie van Beek, directeur van ’t Dijkhuis, nam de kerststerren graag van Amber Geerts in ontvangst namens de bewoners. Door het hele huis heen zijn de kamers van bewoners hiermee nog eens extra in Kerstsfeer gebracht!
(Door Evert van de Weg)

Vorig artikelAfgelasting Midwinterloop Diepenveen 17 januari 2021
Volgend artikelNieuw tv-programma stuurt stel uit Deventer met camper op pad