DEVENTER – Zeg je de afkorting GAE, dan zeg je Go Ahead Eagles. Maar tussen 4 en 14 december staat GAE tien dagen lang voor Geef Aan Elkaar. Onder die noemer zetten Go Ahead Eagles en verschillende supportersgeledingen (Business Club, Juweeltjus, Kippenhok, Sfeerteam ADHD & Supportersvereniging) zich in voor mensen uit de regio die in de decembermaand een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Tijdens de Geef Aan Elkaar Tiendaagse worden verschillende activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor onder meer de Voedselbank en minima. Ook bezoekt de Supportersvereniging verschillende zorginstellingen met een oliebollenkraam. “Dit jaar zijn onze supporters en sponsoren massaal achter ons blijven staan”, legt algemeen directeur Jan Willem van Dop uit. “Ze hebben hun clubliefde getoond door middel van onder meer donaties en seizoenkaartverlengingen. Nu dit bewogen jaar er bijna op zit, willen we graag iets terugdoen.”

“Het opgehaalde bedrag dient eigenlijk twee doelen”, vervolgt Jan Willem van Dop. “Van het geld worden speciale horeca-bonnen ingekocht, die onder meer als extraatje meegaan bij onder meer de mensen die een beroep moeten doen op de Voedselbank. Door de coronacrisis is dat aantal helaas flink gegroeid. Samen kunnen we hen en andere minima in de decembermaand een smakelijk steuntje in de rug geven. Tegelijkertijd ondersteunen we met deze actie de horeca van Deventer en omstreken. Een simpele maar fantastische combinatie van de initiatiefnemers van Kippenhok en de Juweeltjus.”

Een greep uit de activiteiten tijdens de GAE Tiendaagse:

4 december
Op 4 december is het Matzday! 200 auto’s kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur in Deventer door de grootste Voetbalwasstraat van Nederland van Matz Carwash. Een deel van de opbrengst was reeds toegezegd aan clubcultuurbeheer van en door Kippenhok en daarnaast staan er collectebussen voor de GAE Tiendaagse. In ruil daarvoor krijgt iedere deelnemer onder meer een GAE Goodie Bag, met leuke items én misschien wel het gouden ticket, waarmee je een match worn shirt van Jacob Mulenga wint! Hierin scoorde hij de winnende goal(s) tegen SC Telstar!

11 en 12 december
Op de weekmarkt op De Brink in Deventer wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 december een speciale GAE-plek ingericht door de verschillende supportersgeledingen van Go Ahead Eagles. In ruil voor een vrije gift krijg je hier clubmagazine Kleuren van Juweel én eeuwige dank mee. Op die manier is je euro minstens een daalder waard!

11 december
NAC-thuis, altijd lastig! De selectie van Go Ahead Eagles speelt deze wedstrijd met een speciaal We Are The Eagles-logo op de borst, als dank voor alle support die Go Ahead Eagles in dit zeer bewogen jaar van zijn supporters heeft gekregen. Na afloop worden de wedstrijdshirts geveild via MatchWornShirt, waarbij de opbrengst naar de GAE Tiendaagse gaat.

14 december
Een speciale live-uitzending van Café 1902 TV, inmiddels een vaste waarde van de heren van Kippenhok. Met de ingrediënten die je van het voetbalpraatprogramma gewend bent, maar ditmaal ook met een heerlijk toetje: de grote Geef Aan Elkaar Show. Koop via www.ga-eagles.nl/online-tickets voor € 1,92 een kaartje (net als eerder bij Kowet Kijken XXL) en ontvang eeuwige dank! Aan het einde van deze Geef Aan Elkaar Show wordt de totale opbrengst van de GAE Tiendaagse bekendgemaakt.

Wilt u als bedrijf of organisatie de GAE Tiendaagse ondersteunen, op welke manier dan ook? Neem dan contact op met Jan-Willem Klink via supporterszaken@ga-eagles.nl.

Vorig artikelMond­kap­jes­plicht per 1 de­cem­ber ook in het Deventer Ziekenhuis
Volgend artikelPrijswinnaars officiële Sinterklaas puzzelkrant 2020