SCHALKHAAR – De kerstactie van Prokino Kinderopvang in Schalkhaar is al jaren een begrip. Bij de kerstactie heeft Prokino aandacht voor mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Eerdere kerstacties waren onder andere voor de voedselbank en Het Glazen Huis. Dit jaar bracht Prokino Kinderopvang op woensdag 16 december pakketjes bij de bewoners van woonzorgcentrum “Park Braband”.

Prokino Kinderopvang heeft in Schalkhaar een kinderdagverblijf ‘Kiekeboe!”. De kerstactie wordt al jaren door Prokino georganiseerd. Alle kinderen werken ieder jaar mee aan de kerstactie. Zelfgemaakte cadeautjes, kerstkaarten, tekeningen, een lieve groet; de pakketjes zijn een mooie verrassing.

Dit jaar werden de pakketjes op 16 december j.l. naar woonzorgcentrum “Park Braband” gebracht. In verband met de coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om deze samen met de kinderen aan de bewoners te geven. Enkele pedagogisch medewerkers en leidinggevende Manon Stam van Prokino Kinderopvang hebben de pakketjes buiten, voor het gebouw van het woonzorgcentrum, aan de locatiemanager Sjoerd Versluis overhandigd. “De locatiemanager van het woonzorgcentrum was erg positief over en blij verrast door dit initiatief”, aldus Manon Stam, leidinggevende Prokino kinderopvang.

Met de actie hoopt Prokino een lichtpuntje te brengen bij de bewoners van het woonzorgcentrum in Schalkhaar. Er zijn voor elkaar, omkijken naar je medemens en je bewust zijn van je verantwoordelijkheid om deel te nemen aan de maatschappij, zijn enkele waardes die passen bij Prokino Kinderopvang in Schalkhaar.  “In dit jaar hebben we gemerkt hoezeer mensen elkaar nodig hebben. Het was moeilijk om bij elkaar te zijn en veel mensen hebben de eenzaamheid, die daarmee gepaard ging en gaat, ervaren. Kinderen en ouders en kleinkinderen en grootouders konden niet bij elkaar op bezoek. Het is mooi dat we samen met de kinderen aandacht kunnen hebben voor de maatschappij om ons heen ”, aldus Manon.

Vorig artikelOzcan Akyol gaat in gesprek over vooroordelen over de Voedselbank
Volgend artikelMemory Lettele is klaar, spelen maar!