DEVENTER – De gemeente Deventer heeft, bij het vaststellen van het nieuwe grondstoffenplan op 11 november, besloten dat de inwoners van Deventer langer gebruik kunnen maken van het aantal kilo’s op de Milieupas. Vanaf nu zijn alle kilo’s drie jaar geldig. Dat betekent dat niet-gebruikte kilo’s van 2020 blijven staan en in 2021 en 2022 nog gebruikt kunnen worden. In januari van het nieuwe jaar wordt het saldo verhoogd met de vertrouwde 100 kilo. Dat is een mooi voordeel voor de inwoners van de gemeente.

Niet meer in de rij aan het eind van het jaar
Aan het eind van het kalenderjaar was het de afgelopen jaren vaak flink druk op het Recycleplein. Logisch, want dan kon je nog even de laatste kilo’s van de Milieupas gebruiken om nog wat opgeruimde spullen weg te brengen zonder extra kosten. Dat hoeft nu niet meer. Heb je nu lekker opgeruimd in de kerstvakantie, breng het afval dan vooral weg in het nieuwe jaar en voorkom dat je lang in de rij moet staan.

Wethouder Carlo Verhaar is er blij mee: ‘Bewoners van Deventer doen het hartstikke goed met gescheiden inzamelen, en dat willen we zo makkelijk mogelijk maken. Dit nieuwe aanbod om je niet-gebruikte saldo op de milieupas op te sparen past daarbij. Dan kan iedereen nóg beter zelf bepalen wanneer het beste moment is om rommel naar het Recycleplein te brengen, zonder dat je daarvoor hoeft bij te betalen.’

Pas hoort bij adres
Belangrijk om te weten: de milieupas is níet persoonlijk, maar hoort bij het huis waarin u woont. Het saldo kan dan ook niet persoonlijk worden meegenomen bij een eventuele verhuizing, maar blijft bij het huis waar de pas hoort. Gaat u verhuizen? Vraag dan een verhuispas aan, daarmee kunt u 100 kilo extra wegbrengen tijdens de verhuizing.

Vorig artikelNieuw tv-programma stuurt stel uit Deventer met camper op pad
Volgend artikelBij deze restaurants in Deventer kun je bestellen voor de kerstdagen en oud en nieuw