DEVENTER – Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. Daarnaast geldt de komende jaarwisseling vanwege corona een vuurwerkverbod. Winkels die vuurwerk verkopen zijn gesloten. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk hebben liggen, kunnen gebruikmaken van de inleveractie op 28 en 29 december 2020.

De inleveractie wordt georganiseerd door de 3 gemeenten met ondersteuning van politieteam Zuid.

Waarom vuurwerk inleveren?

Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen zijn gevaarlijk. Daarom is zwaar vuurwerk nu en komende jaren verboden. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte krijgen de mogelijkheid zwaar vuurwerk in te leveren tijdens de vuurwerk-inleveractie. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Het is gevaarlijk dit vuurwerk thuis te bewaren. Het vuurwerk mag op 28 en 29 december door inwoners worden vervoerd, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt vervoerd.

Voor de inleveractie hebben de 3 gemeenten en politie speciale veiligheidsmaatregelen op de locatie getroffen.

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

maandag 28 december 2020:

  • 09.00 – 13.00 uur Deventer
  • 13.30 – 15.00 uur Wijhe
  • 15.30 – 17.30 uur Raalte

dinsdag 29 december 2020:

  • 09.00 – 11.00 uur Raalte
  • 11.30 – 13.00 uur Wijhe
  • 13.30 – 17.30 uur Deventer

Locaties:

  • Deventer, Storminkstraat 2 (politiebureau)
  • Wijhe, Industrieweg 8 (Gemeentewerf)
  • Raalte, Mettingenlaan 80 (politiebureau)

Inleveren volgens de coronarichtlijnen

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de coronarichtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal twee mensen bij elkaar op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte kunnen kiezen in welke gemeente ze het vuurwerk inleveren. Bekijk de Richtlijnen vuurwerkinleveractie gemeenten, (pdf, 20 KB)

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij zullen ook het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig. Ook is er beveiliging aanwezig.

Vorig artikelWoensdag 23 december is er markt op Keizerslanden er wordt drukte verwacht
Volgend artikelDeventer kerstfilm gaat op kerstavond in première