DEVENTER – Tijdens de vuurwerkinleveractie van de gemeente Deventer op 28 en 29 december is in totaal maar 145 kilo vuurwerk ingeleverd bij het politiebureau aan de Storminkstraat. Een gedeelte daarvan betreft zwaar illegaal vuurwerk.

De vuurwerkinleveractie was een gezamenlijke actie van de 3 gemeenten die door de politie werd ondersteund. Inwoners kregen de mogelijkheid (illegaal) vuurwerk in te leveren omdat zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen vanaf dit jaar verboden zijn.

Alleen kindervuurwerk mag
Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. De komende jaarwisseling geldt vanwege corona bovendien een algeheel vuurwerkverbod. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan.

Vorig artikel38ste autobrand in Deventer afgelopen nacht
Volgend artikelCarbidschieten op de Worp afgelast op 31 december