woensdag, 17 april 2024

Circulus-Berkel voorbereid op eventuele avondklok

FOTO: Circulus-Berkel

DEVENTER – Dinsdagmiddag werd aangekondigd dat er woensdag een persconferentie wordt gegeven waarin het kabinet extra maatregelen aankondigt om het coronavirus tegen te gaan. Grote kans dat een avondklok ook tot die extra maatregelen behoort. Iets waar Circulus-Berkel ook mee te maken krijgen omdat de inzameling van bijvoorbeeld oud papier en de bestrijding van gladheid met name in de avonduren plaatsvinden. Het inzamelen, vervoeren, recyclen en verwerken van afval, afvalwater en vuilnis en ook de bestrijding van gladheid zijn door de rijksoverheid aangeduid als cruciale beroepen tijdens de COVID-19-uitbraak.

Het is belangrijk dat aangetoond kan worden door medewerkers en vrijwilligers (als ze na het ingaan van de avondklok aan het werk zijn in de buitenruimte of als ze van of naar hun werk reizen) dat ze tot deze cruciale beroepsgroep behoren. Daarom heeft de branchevereniging NVRD, vooruitlopend op het besluit van het kabinet, vandaag documenten verspreid onder haar leden waarmee dit aangetoond kan worden. 

Vitale en maatschappelijke taak
Het inzamelen, vervoeren, recyclen en verwerken van afval evenals het beheer van openbare ruimte is aan het begin van de tweede lockdown net als eerder aangemerkt als vitale en maatschappelijke taak. Dat geldt ook voor gladheidsbestrijding. Hierbij houden werknemers in vitale beroepen ook recht op kinderopvang en opvang door de basisschool. Immers, als afval niet of beperkter wordt opgehaald, en de openbare ruimte niet of minder zou worden schoongehouden, heeft dat direct grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Het werk van Circulus-Berkel gaat ook tijdens de lockdown ‘gewoon’ door.  

Vorig artikelKees Vierhouten nieuwe aandeelhouder GA Eagles en verlengt hoofdsponsorschap met vier jaar
Volgend artikelAvondklok, wat mag wel en wat mag niet
error: Content is beschermd!!!