DEVENTER – Op de sociale media circuleren berichten dat er een corona demonstratie op handen zou zijn in het centrum van Deventer vanavond. De oproep blijkt serieus te worden opgenomen door gemeente en politie. Waar het de afgelopen 2 avonden rustig was in de stad staat nu te lezen op Instagram: ‘Vandaag is de dag dat we opstaan tegen alle regels en de orde’. Onder de hashtag #volkinopstand wordt opgeroepen vanavond naar het centrum van Deventer te komen.

Woordvoerder van de gemeente Maarten Jan Stuurman bevestigt dat er geruchten rondgaan. “Je kan het geen demonstratie noemen, het zijn gewoon relschoppers.” Volgens Maarten Jan Stuurman nemen de politie en de gemeente de geruchten erg serieus. “Na de uit de hand gelopen demonstraties in grotere steden gisteren zijn wij uitermate alert.” Ook meldt Stuurman dat er op dit moment een overleg plaats vindt tussen de veiligheidsregio’s. Vanuit dat overleg worden er eventuele maatregelen genomen. 

De demonstratie zal plaatsvinden tussen half negen en negen uur, heeft ondernemer Martijn Gerretsen van Grand Café Samen vernomen. Horecagelegenheden op de Brink treffen vanmiddag al maatregelen. “We nemen het zekere voor het onzekere”, zegt Gerretsen. “Via onze gezamenlijke veiligheidsgroepsapp hoorden wij gisternacht al dat er geruchten rondgingen. Vandaar dat er vandaag door meerdere ondernemers losse elementen naar binnen worden gehaald.”  

Ook de B-SIDE van Go Ahead Eagles reageert negatief op de geruchten van de oproep

[media-credit name=”FB B-side GAE” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]


Zondagavond was het in Apeldoorn en andere steden in het land al zeer onrustig.

[media-credit name=”@ Instagram” align=”alignnone” width=”690″][/media-credit]

Vorig artikelOnline wegwijzer voor ondernemers …inDeventer!
Volgend artikelMeer samenwerking voor aanpak laaggeletterdheid