DEVENTER – Maandagavond 04 januari begint om 19.20 uur de 5-delige serie “de Wasstraat” op NPO2. Wat als een wasstraat, Matz Carwash Deventer, gerund wordt door mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’? Lukt het hen om hun persoonlijke sores te overwinnen en intussen van de wasstraat een geoliede machine te maken?

In deze 5-delige documentaireserie staan 5 werknemers en de directeur van een 55 meter lange hypermoderne wasstraat in Deventer centraal. Het is de plek waar zij zich veilig, gehoord en gezien voelen, maar ook moeten presteren. De Wasstraat portretteert op intieme wijze hun strijd om ‘erbij te horen’, het niet begrepen worden en de verwarring om alledaagse dingen.

De serie toont op een positieve manier de veerkracht van mensen die hobbel na hobbel trotseren om hun plek te vinden. Naast de persoonlijke portretten, die zich deels afspelen in de privé-omgeving van de hoofdpersonen, toont de wasstraat het leven op de werkvloer, conflicten, dilemma’s, humor en verbroedering. (Bron: seizoenspresentatie.npo.nl)

Vorig artikelBlog van een corona patiënt uit Deventer, hoe corona kan toeslaan
Volgend artikelAutomobilist ramt Boerhaave school in Deventer