DEVENTER – In tijden waarin het coronavirus steeds meer zaken beperkt, zocht OCD Opleidingen naar wat er nog wel kan. En op die vraag hadden we intern al snel een antwoord. Wij kunnen eigenlijk alles wat we graag doen.

OCD Opleidingen
Met een team van ruim 40 specialisten geven wij maatwerktrainingen op het gebied van talen zoals Engels en Duits en diverse Microsoft trainingen met onder andere Sharepoint en Excel. En, zoals je van een moderne opleider mag verwachten, zijn wij ook volop bezig met digitaal leren, oftewel e-learning.

Vanuit ons prachtige, historische pand aan de Keizerstraat in Deventer geven we inmiddels trainingen door heel Nederland. “Wij zijn echte samenwerkers en er kan veel bij OCD, héél veel, zelfs tijdens de coronacrisis”, vertelt Micha te Wieske.

Samen met onze klanten, medewerkers en kandidaten zoeken wij iedere dag naar manieren om de training online zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Het OCD Kennisplatform, met unieke sprekers We liepen al langer met het idee om onze kennis breder te delen dan alleen via onze trainingen en diensten. We wilden echt kennis delen, dus niet betaald, maar via samenwerking. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn begonnen met het kennisplatform, een plek om kennis te delen op hoog niveau en een plek om met elkaar te sparren over allerhande zaken rondom de thema’s; kennis, leren en ontwikkelen. Jezelf blijven uitdagen, zeg maar.

En het was direct goed raak! Op 16 juni 2020 hebben we onze eerste spreker mogen presenteren aan ruim 200 online deelnemers. We hadden niemand minder dan Erik Scherder bereid gevonden om de kijker zo’n anderhalf uur aan het beeldscherm te kluisteren.

OCD KENNIS PLATFORM
Het thema hersenen staat voor ons als opleider altijd centraal binnen alle activiteiten. Niet gek dus dat ook onze tweede spreekster haar sporen heeft verdiend in de wereld van het brein. Op 26 januari 2021 verwelkomen we om 14.00 uur Charlotte Labee als tweede spreekster. Zij gaat ons helpen met de balans tussen belasting en ontspanning van het brein. Het belooft wederom een unieke bijeenkomst te worden waarin wij laten zien dat er nog steeds veel kan, je moet alleen even goed zoeken naar de juiste vorm.

Meld je gratis aan voor ons online mini college van 26 januari 2021. Scan de QR code en meld je aan

En de toekomst? We zijn gek op ons vak en werken dagelijks met liefde aan het verbeteren van de kennis van onze kandidaten. Het is dan extra mooi om te zien dat zowel werkgevers als overheid het nut van een leven lang leren inzien. Er zijn extra veel regelingen beschikbaar voor het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers, zoals de Tel mee met Taal subsidie, sectorplannen of ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid. Hiervoor hebben wij een subsidieadviseur aangetrokken.

Veel klanten weten niet waar ze recht op hebben of gebruik van kunnen maken. Voor hen verzorgen wij de subsidie van aanvraag tot afronding. Voorlopig zullen we zeker nog online onze diensten blijven aanbieden. Ik verwacht dat dat in de toekomst meer naar een fi fty-fi fty verhouding zal groeien, aldus Micha te Wieske.

Vorig artikelZelfregiecentra van Vriendendiensten maken kans op een Appeltje van Oranje
Volgend artikelAanvangstijdstip Go Ahead Eagles – MVV aanstaande vrijdag naar 21:00 uur