LETTELE – Op Erve de Poll in Lettele start een bijzondere nieuwe samenwerking tussen familie Kuipers en familie Stegink, namelijk dagbesteding met zorg en biologische varkens in een bosrijke, authentiek een zelfs paradijselijke omgeving.

Henk en Mariska Kuipers hebben Erve de Poll aan de Holterweg in Lettele, welke in het verleden door de familie Olden werd gerund en beter bekend als GaitJan de Tuinman, overgenomen. Zij beginnen op deze idyllische plek met dagbesteding voor ouderen. Het bedrijf is kleinschalig met enkele koeien, kippen en nu ook met biologische varkens. Hiervoor  is een samenwerking met Piggy’s Paradise (onderdeel van Piggy’s Palace in Bathmen) aangegaan. De biologische varkens worden op een bijzondere, kleinschalige en authentieke plek gehuisvest.  De familie Stegink heeft ervaring met het houden van biologische varkens en zij denken samen met de familie Kuipers een nieuwe ontwikkeling aan de biologische varkenshouderij te kunnen geven.

De varkens kunnen continu naar buiten en hebben  veel  ruimte  op de biologische gronden en in de bosrijke omgeving. In de regio is er geen vergelijkbare boerderij waarbij dagbesteding voor ouderen gecombineerd wordt met het houden van biologische varkens. De mensen kunnen kijken, voelen, horen, ruiken en ervaren wat biologische varkens dagelijks allemaal  “uitvreten”. Dagbesteding met een rijke vorm van beleven.

Mariska Kuipers:“We zijn blij met deze unieke samenwerking omdat het voor onze deelnemers van de dagbesteding de gelegenheid biedt om mee te maken wat er allemaal gebeurt en daarbij hebben zij de mogelijkheid om herinneringen op halen.  Het is heel leuk om te kijken hoe ze zich buiten vermaken “ .  De eerste deelnemers hebben zich inmiddels al aangemeld en volgende week zal de dagbesteding starten. De varkens zijn afgelopen week  in de stallen opgelegd waarbij de eerste ervaringen positief zijn volgens varkenshouder Erik Stegink. Volgens hem is er voor de varkens een echt paradijs ontstaan en hij hoopt dat consumenten binnenkort het  “meer dan biologische varkensvlees” meer dan lekker zullen vinden.

Lijkt het u leuk om eens te kijken op de dagbesteding, neem dan contact op met Mariska Kuipers. U bent van harte welkom. Tel. 06-30212736 of kijk op www.ervedepoll.nl

Vorig artikel31 nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer
Volgend artikelGA Eagles verwelkomt nieuwe shirtsponsor voor seizoen 2021/2022