DEVENTER – Het was en blijft puzzelen met wat wel en niet kan tijdens een lockdown die op dit moment ook voor het onderwijs geldt. Open Huis in je school organiseren is normaal gesproken jaarlijks een leuke, intensieve klus en de middag en avond zelf is het dan ook ‘feest’ en gezellig in school. Leerlingen die al op school zitten kijken er ook naar uit om nieuwe leerlingen rond te mogen leiden en als ‘ervaringsdeskundige’ hun jongere vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes, bekenden en onbekenden ‘hun’ school te laten zien. Voor kinderen uit groep 7/8 en zeker ook voor hun ouders is een normaal Open Huis een mix van een leuk en oriënterend uitje. Voor sommigen betekent zo’n Open Huis zelfs de definitieve keus: Ja, hier wil ik naar school.

Wat kun en doe je dan als school, als zo’n ontvangst niet mogelijk is? Precies, dat bedachten ze bij het Etty Hillesum Lyceum ook. Je verzint iets wat wel live kan, en zó dat je school dan verder ook haar lessen kan blijven geven: een Fietstour voor alleen groep 8 langs alle instroomscholen. En je maakt gebruik van de schijnbaar oneindige online mogelijkheden die we allemaal ontdekken in coronatijd: ouders online welkom heten en de kans geven al hun vragen te stellen. Dat wordt dus inloggen tussen 25 januari en 11 februari thuis. Eens kijken wat ik allemaal te weten kan komen via die Etty website. Goh, er komen ook veel schoolfilmpjes aan. Daar ga ik eerst maar eens voor zitten. Kijken en vergelijken…

Vorig artikelEen terugblik: Bulungi in 2020
Volgend artikelHoe gaat het met de horeca en winkels in de binnenstad? (audio)