DEVENTER – De 85ste editie van het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi gaat ook in 2021 niet door. Vorig jaar blies de Deventer Schoolvoetbalcommissie het toernooi in maart af; dit jaar valt het besluit twee maanden eerder. “Het toernooi trekt niet alleen ruim duizend deelnemers maar ook hun (groot)ouders en bekenden. Dat zal eind april 2021 niet haalbaar zijn”, aldus Koen Kroeze, de kersverse voorzitter van de Schoolvoetbalcommissie.

“Een besluit met pijn in ons hart”, aldus Kroeze. “Erg jammer voor de ruim honderd teams die zich jaarlijks inschrijven. Voor de leerlingen van Groep 8 betekent het bovendien dat ze nooit mee hebben kunnen doen in de oudste groep, op het grootste veld. Die oudere jongens en meisjes zullen het jammer vinden dat ze hun laatste kans om het toernooi te winnen, voorbij zien gaan.”

Door vroegtijdig een besluit te nemen worden scholen en de organisatie niet belast met onnodig werk rond inschrijvingen en programma’s maken. “Vorig jaar waren we al verder gevorderd en hadden we veel werk -achteraf bezien- voor niks gedaan. Ook naar de tientallen vrijwilligers toe is dat niet leuk.

Volgend jaar
Het toernooi schuift “weer een jaar door naar de mei-vakantie van 2022. “Bewust. We kiezen er niet voor om een paar maand door te schuiven maar slaan echt één jaar over. Volgend jaar op 2 en 3 mei houden we alsnog het 85ste Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi.”

Vorig artikelEerste Rode Taart van PvdA Deventer voor Martin Kniest
Volgend artikelSluiting kerk in Schalkhaar nekslag voor geloofsgemeenschap