DEVENTER – Wie of wat is jouw duurzame knuffelcontact in tijden van pandemie? Precies een jaar geleden, op 8 februari, was de fantastische opening van het Duurzaamheidscentrum Deventer in het stadhuis. Een groot feest om het eenjarig bestaan te vieren is nu niet mogelijk. De vrijwilligers hebben een online actie bedacht: deel met een leuke foto je duurzame knuffelcontact!

Ruim duizend bezoekers kwamen vorig jaar naar de opening. Kennis delen en verbinden stonden centraal. Zo’n bijeenkomst om het eenjarig bestaan te vieren is nu niet mogelijk. Maar natuurlijk staat de verbinding aangaan nog steeds centraal. Hoe doe je dat in deze tijd? Onze vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum hebben hun liefde voor duurzaamheid met elkaar gedeeld door middel van foto’s van hun duurzame knuffelcontact. Zij nodigen jullie uit om hetzelfde te doen!

De vraag is dan ook: Wie of wat is jouw duurzame knuffelcontact in tijden van pandemie? Deel jouw foto met ons vóór 14 februari 2021 door deze te sturen communicatie@dcdeventer.nl , dan zie jij jouw foto vanaf 14 februari terug op onze website en sociale media kanalen. Een bijschrift of uitleg is natuurlijk welkom. We hopen op een mooie en inspirerende reeks foto’s en verhalen!

Het kan een foto met je kind of partner zijn, je favoriete boom, je duurzame boek, je geliefde huisdier, de bloemen in je tuin, kunst aan de muur, groente uit de moestuin, een sedumdak, je zonnepaneel of samen met je warmtepomp. In ieder geval een foto waar jij warm van wordt.  Hoewel niet nodig, is het is leuk als je in het kort omschrijft wat de verbinding is tussen jou en de foto.

Inspireren

‘Bewoners, Gemeente Deventer, bedrijven en organisaties; bedankt voor jullie steun om samen met ons het Duurzaamheidscentrum Deventer tot een succes te maken’, zegt Jurgen Schoorlemmer, voorzitter en zelf ook vrijwilliger bij het centrum. ‘Graag zien we jullie snel terug voor informatie, voorlichting, samenwerking of bij één van onze activiteiten in 2021! Hopelijk zo snel mogelijk weer in het centrum in het gemeentehuis. Tot die tijd kan iedereen ons mailen voor vragen en advies. Onze vrijwilligers staan klaar.’

‘Laten we de verbinding met elkaar aan gaan, elkaar inspireren en hopelijk elkaar gauw weer zien! Dat kan als bezoeker, maar natuurlijk ook als vrijwilliger of sympathisant’, benadrukt Schoorlemmer. Vind jij duurzaamheid ook belangrijk en lijkt het je tof om je aan te sluiten of betrokken te zijn, neem dan contact op via de website www.dcdeventer.nl.

Online bereikaar

Het Duurzaamheidscentrum van Deventer is gevestigd in de stadsetalage van het gemeentehuis, bij de hoofdingang aan het Grote Kerkhof. Het is vanwege corona tijdelijk gesloten. Er is een grote hoeveelheid informatie over duurzaamheid en verduurzaming beschikbaar, over een allerlei onderwerpen. Van isolatie en zonnepanelen, tot elektrisch rijden, groene daken en vergroening van huis en tuin. Je kunt vragen over deze onderwerpen ook online stellen, via de website. Ook een afspraak met een energiecoach van Deventer Energie voor een persoonlijke scan van het woonhuis  kan online gemaakt worden.

Meer informatie op www.dcdeventer.nl

Volg het Duurzaamheidscentrum op Youtube, Instagram en Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief, via de website.

contact: Deventer Duurzaamheidscentrum

Jurgen Schoorlemmer, voorzitter, tel: 06 – 1171 6714

Paul Wolters, werkgroep communicatie, tel: 06 – 8200 3594