DEVENTER – Werk, werk, werk. Daar staat de PvdA voor. Teveel belangrijk werk wordt nu onvoldoende beloond. Maar ook om na dat werken te kunnen genieten van een onbezorgde oude dag. De ‘Deventer Overlevers’ voerden twee jaar geleden actie omdat ze nauwelijks rondkomen en dat ze ondanks hun jarenlange zware werk ook niet eerder kunnen stoppen met werken. Dat moet anders.

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk gaat daarom, nu 2 jaar later, met de Deventer Overlevers in gesprek over ons plan voor een eerlijker en fatsoenlijk Nederland. Dat wil de PvdA door het minimumloon, de AOW en de bijstandsuitkering te verhogen, dat mensen na 45 jaar zwaar werk eerder kunnen stoppen met werken en mensen meer zekerheid te geven.

Gijs van Dijk gaat in Deventer ook op bezoek bij Matz Carwash, bekend van de NPO-documentaireserie ‘De Wasstraat’. Een bijzondere wasstraat. Er werken daar voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van vluchtelingen tot mensen met een arbeidsbeperking, iedereen krijgt bij Matz Carwash de kans om aan de slag te gaan.

Gijs van Dijk: ’Goed werk is de basis van een goed leven. Het is plezier hebben met je collega’s. Matz Carwash uit Deventer is een voorbeeld voor andere bedrijven. Ze bieden een groep jonge mensen de kans om zich te ontwikkelen. Matz Carwash laat zien dat het mogelijk is iedereen een kans te bieden en verdient dus ook brede navolging in de rest van Nederland. Want wij willen dat iedereen betekenisvol werk kan doen dat een inkomen, zelfstandigheid en toekomst beidt.’

PvdA staat vóór een samenleving waarin we allemaal onze bijdrage leveren en elkaar helpen, zodat iedereen vooruit kan komen. We moeten allemaal kunnen rekenen op een betere toekomst.

Programma werkbezoek PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk:

  • 00 – 12.30 uur in gesprek met de ‘Deventer Overlevers’ – Wijk- en speeltuinvereniging De Driehoek, Rielerweg 110 Deventer
  • 00 – 15.40 uur werkbezoek Matz Carwash –  Hanzeweg 25-27, Deventer