zaterdag, 24 februari 2024

“Wij kunnen niet wachten tot het 3 maart is“

DEVENTER – Het thuisknippen is vanaf 3 maart niet meer nodig. De kappers gaan dan weer open. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot. Een gesprek met Niecky van Welsem van Niecky’s over de maatregelen die zij nu genomen hebben en haar eerste reactie nadat naar buiten kwam dat de kappers weer mochten beginnen.

‘’Het was vorige week natuurlijk al een beetje uitgelekt, maar gisteren was het zeker! Fantastisch, wij zijn er heel erg blij mee’’, waren de eerste woorden van Niecky. Vanaf 13 december 2020 ging Nederland in lockdown en dus moesten ook de kappers hun deuren sluiten. ‘’Eerst dachten wij natuurlijk dat wij 19 januari weer open mochten en daar waren wij destijds ook echt klaar voor. Nu zijn wij bezig met de voorbereidingen voor 3 maart, spullen bestellen, schoonmaken en alles op orde maken om de klanten te kunnen ontvangen’’ zegt Niecky. 

De telefoon staat dan ook roodgloeiend: “De komende twee weken sta ik helemaal volgeboekt. Ik heb nog drie andere meiden in dienst, die hebben nog wel een paar plekken, maar het gaat heel snel. Dat is eigenlijk vorige week al begonnen, toen de eerste berichten naar buiten kwamen over een eventuele opening van de kappers. Dinsdagavond ontplofte dat helemaal!’’, aldus Niecky. 

Het scheelde niet veel of de lockdown had Niecky de das om gedaan. ‘’Nou, ik had het nog een maand kunnen volhouden, maar als wij nog een maand dicht hadden gemoeten had ik mijn kapsalon failliet moeten verklaren. Eigenlijk hebben wij geen tegemoetkomingen gekregen, behalve de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) voor een klein deel. Ook zaten wij vorig jaar 4 maanden dicht, dus het had inderdaad niet langer moeten duren.’’ 

error: Content is beschermd!!!