DEVENTER – Het college heeft twee nieuwe maatregelen genomen om de economie in de binnenstad te stimuleren. Terrassen mogen het hele jaar ruimer worden uitgezet en de terrasbelasting wordt verlaagd zodat het ondernemers niets extra kost. De fietskoerier krijgt nogmaals 8.500 euro subsidie om het voor ondernemers in binnenstad en winkelcentrum Colmschate aantrekkelijk te maken hun artikelen per fietskoerier in Deventer te laten bezorgen.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Recent is al besloten Click & Collect te stimuleren door het mogelijk te maken gratis te parkeren voor wie korter dan een uur parkeert in een parkeergarage.

Ruimte voor terrassen
De horecaterrassen mogen het hele jaar flink ruimer worden opgesteld om ruimte te bieden aan bezoekers van de binnenstad en horecaondernemers. De terrasbelasting gaat omlaag en hoeft over de eerste drie maanden van dit jaar niet te worden betaald.

Samen met de markt
Om de verruiming van de terrassen mogelijk te maken werden vorig jaar in samenspraak met de marktkooplui enkele aanpassingen gedaan aan de opstelling van de markt. Die aanpassingen bevallen goed en blijven dus gehandhaafd. De Stichting Deventer Binnenstad Bewoners kan zich vinden in de uitbreiding.

Verlaging terrasbelasting
Om de horecaondernemers financieel tegemoet te komen wordt de terrasbelasting verlaagd, zodat de grotere terrassen niet leiden tot meerkosten voor ondernemers.

Fietskoerier milieuvriendelijke toevoeging
De Fietskoerier ontving eerder ook al een subsidie van 8.500 euro. Vanwege het grote succes van dat initiatief is die subsidie inmiddels op. Ook Winkelcentrum Flora in Colmschate maakt nu gebruik van de fietskoerier. Een milieuvriendelijke toegevoegde waarde voor de ondernemers!

Vorig artikelV2 raket zorgde 76 jaar geleden voor ravage aan Ceintuurbaan in Deventer
Volgend artikelBeestenmarkt wordt overlast locatie