DEVENTER – Deventer kreeg er het afgelopen jaar 316 woningen bij. Dat is belangrijk, want Deventer groeit en de vraag naar woningen is groot. De komende jaren wil de gemeente fors meer woningen realiseren, te beginnen met 5.000 woningen in de komende 10 jaar.

Bij de gerealiseerde nieuwbouw in 2020 gaat het om 224 koopwoningen en 92 particuliere huurwoningen. De meeste woningen werden gebouwd in Steenbrugge (47) en in De Vijfde Hoek (42). Andere plekken waar nieuwe woningen kwamen waren onder meer de Gibsonstraat, Diepenveenseweg, Landsherenlaan en Nieuw Larenstein.

Ambitie
Wethouder Rob de Geest ziet dat de behoefte aan meer woningen blijft. “Ik ben heel blij met de woningen die in 2020 zijn opgeleverd. Het zijn kwalitatief goede woningen, elk met hun eigen stijl en hun eigen karakteristieke bijdrage aan Deventer. Maar als we voor iedereen wonen plezierig én betaalbaar willen houden, is er meer nodig. Daar werken we nu hard aan, vanuit de woningbouw- en groeiambities in Deventer. Het doel is om samen met marktpartijen en woningcorporaties elk jaar voldoende te bouwen.”

Vertraging door stikstof
Na het hoge aantal opleveringen in 2018 en 2019 van respectievelijk 408 en 627 woningen, ligt het aantal woningen in 2020 iets onder de taakstelling. Een aantal projecten liep vertraging op door de stikstofcrisis. Dit gold bijvoorbeeld voor Tuinen van Zandweerd. Deze problemen zijn inmiddels opgelost, de nieuwbouw van deze groene wijk op een historische plek start in 2021 alsnog.

Vorig artikelCentrumbus Deventer binnenstad stopt
Volgend artikelAchttien nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer