maandag, 15 april 2024
de hip

Fonz Scheepstra begrijpt voorzichtigheid kabinet

FOTO: MBS

DEVENTER – De voorzichtige versoepeling van de corona regels gaan vanaf 3 maart in. Vooral voor veel contactberoepen is dit geweldig nieuws. Zij kunnen namelijk weer open. Wat niet of nauwelijks aan bod kwam tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag was het korte termijn perspectief voor de horeca. Restaurants, clubs en cafés blijven vooralsnog gesloten maar ook de buiten terrassen mogen nog steeds niet open. Uit protest willen veel horecagelegenheden op 2 maart toch de terrassen opengooien. Wij spraken Fonz Scheepstra van Café de Hip in Deventer. Hij stelt dat hij de huidige RIVM regels begrijpt en niet aan een eventuele protestactie zal deelnemen.

“Het zijn zware regels, maar ik begrijp ze ook wel. Hoe hard en vervelend het ook is, ik heb er begrip voor. In plaats van in protest gaan zal Fonz Scheepstra zich dus aan de geldende regels houden. “Ik snap dat mensen hun terras willen openen, wij willen ook open, maar eerder open gaan dan het kabinet besluit is onverstandig.” Hoewel Fonz zelf dus niet zal protesteren door Café de Hip te openen op 2 maart heeft hij wel begrip voor de actie van zijn branchegenoten.

“Veel langer dan de zomer gaan we niet redden denk ik.” Hoewel Café de Hip de regels in acht blijft nemen maken zij zich toch redelijke zorgen. Fonz hoopt dat het grootste deel van de bevolking zo snel mogelijk wordt gevaccineerd. Als dat eenmaal lukt hoopt hij tegen augustus/september weer een beetje zoals vroeger open te kunnen: “Tot dan zal het niet meer dan een open terras worden.” (Bron: Drtv)

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Collect
Volgend artikelDeventer Radio-TV en het Deventer Nieuws maken verkiezingsuitzending
error: Content is beschermd!!!