DEVENTER – De wedstrijd Go Ahead Eagles – Telstar begint aanstaande zaterdag (13 februari) niet om 16:30 uur, maar om 12:00 uur. Bovendien vindt de wedstrijd niet plaats in De Adelaarshorst, maar in Erve Asito in Almelo.

“We wisten aan het begin van de week al dat het veld in De Adelaarshorst op zaterdag onbespeelbaar zou zijn gezien de strenge vorst en de zware sneeuwval”, legt algemeen directeur Jan Willem van Dop uit. “Dan kun je twee dingen doen: de wedstrijd laten afgelasten óf naar een oplossing zoeken waardoor de competitievoortgang geen vertraging oploopt. Wij hebben gekozen voor het laatste en hebben bekeken of er een mogelijkheid was om de wedstrijd op een andere locatie te spelen.”

“Gelukkig hebben we Heracles Almelo bereid gevonden om hun stadion en faciliteiten aanstaande zaterdag beschikbaar te stellen aan Go Ahead Eagles”, vervolgt Van Dop. “Daar zijn we Heracles zeer erkentelijk voor, ook omdat we in aanloop naar onze wedstrijd tegen Telstar in de gelegenheid worden gesteld om op het veld van het Erve Asito te trainen. Heel mooi dat Go Ahead Eagles – Telstar door deze collegialiteit doorgang kan vinden!”

Doordat zaterdagavond om 21:00 uur ook de wedstrijd Heracles Almelo – Ajax op het programma staat, was het geen optie om het oorspronkelijke aanvangstijdstip van 16:30 uur te handhaven voor Go Ahead Eagles – Telstar. Vandaar dat de wedstrijd tegen de Velsenaren is vervroegd naar 12:00 uur.

Vorig artikel15 nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Ondergesneeuwd