vrijdag, 19 april 2024

Herdenking Scheg drama 25 jaar geleden

FOTO: Gert de Vries

DEVENTER – Het is vrijdag (12 februari), 25 jaar geleden dat een personeelsuitje van De Scheg eindigde in een vreselijk drama. Vandaag worden de slachtoffers herdacht door de nabestaanden, maar ook door de gemeenschap van Deventer. Daarbij hangt de Deventer vlag aan het stadhuis halfstok.

Bij het ongeval op maandag 12 februari 1996 waren veel slachtoffers en gewonden te betreuren. Het drama deed zich voor na een dagje wintersporten in Winterberg door medewerkers van De Scheg en hun partners of vrienden. De touringcar slipte tijdens zware sneeuwval op een steile bergweg en stortte naar beneden. Zeven inwoners van Deventer kwamen om het leven, 42 anderen raakten gewond. 

Later vandaag leggen Burgemeester Ron König en wethouder Rob de Geest in De Scheg een bloemstuk namens het gemeentebestuur. De nabestaanden krijgen van het gemeentebestuur een brief mee. 

Vorig artikelPartijen zoeken elkaar op om eenzaamheid tegen te gaan
Volgend artikelVooruitblik Go Ahead Eagles – SC Telstar
error: Content is beschermd!!!