DEVENTER – Volgende week (1 tot en met 7 maart) is het de landelijke Week van de afvalhelden. In deze week staan medewerkers uit de afvalbranche centraal. Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis uitten bewoners vaak waardering voor het inzamelwerk van de mensen in de sector. Er werd gezwaaid en kaartjes en tekeningen sierden de containers. Het was hartverwarmend. Om het signaal niet eenmalig te laten zijn organiseerden de brancheorganisaties deze landelijke week.  Daar doen wij graag een schepje bovenop…

Harde werkers in het grijs én in het groen 
Circulus-Berkel werkt in én namens negen gemeenten in de regio. We hebben onze medewerkers hoog zitten en zijn blij met de nationale week. Maar we zijn ook trots op al onze mensen die dagelijks in de (groene) buitenruimte werken: groenmedewerkers, vakcollega’s die begraafplaatsen beheren, gladheidsbestrijders, veegmachinisten en civiele medewerkers zoals stratenmakers. Deze en nog veel meer mensen zijn ons gezicht op straat, in de buurt en op de weg.
Daarom heeft Circulus-Berkel de landelijke opzet enigszins uitgebreid en organiseert de Week van de Helden in het Afval en het Groen.

Onze mensen in het zonnetje 
Natuurlijk zorgen we er in deze speciale week voor dat de collega’s ‘zien dat ze extra gezien worden’. Door posters, traktaties en alle interne aandacht die ze verdienen. Maar ook buiten de organisatie geven we extra aandacht aan hun werk. Zo verschijnt er vanaf woensdag 3 maart een informatie- en bedankpagina in de huis-aan-huisbladen, laten we iedere dag een medewerker aan het woord via social media, krijgen Recycleplein-bezoekers een magazine mee over hun werk en liggen er leuke kleurplaten klaar voor bezoekers met kinderen.

Oproep: geef ze een duim! 
In de bedankpagina en op social media roepen we bewoners op om mee te doen:
‘Komt u onze collega’s tegen op straat, in het groen of op het Recycleplein? Geef ze deze week een duimpje omhoog of zwaai even, dat waarderen we! Of plak iets leuks op het raam of de container. Op http://www.circulusberkel.nl zijn kleurplaten te vinden. U kunt ook een aardig kaartje sturen naar Antwoordnummer 613, 7300 WB in Apeldoorn, een e-mail via http://www.circulus-berkel.nl/contact of een WhatsAppje. Bedankt!’

Vorig artikelBeestenmarkt wordt overlast locatie
Volgend artikelBorgelerbad opent 1 maart het trimbad