zaterdag, 20 april 2024

Deventenaar aangehouden voor autobranden op nieuwjaarsnacht

FOTO: Marc Roerdink

DEVENTER – De politie heeft woensdagochtend een 52-jarige Deventenaar aangehouden voor betrokkenheid bij de autobranden op nieuwjaarsnacht in Deventer. Die nacht gingen er drie auto’s in vlammen op. De brandstichting werd vastgelegd door een beveiligingscamera.

Bericht op Facebook van politie Deventer:
Vorige maand plaatste wij via social media beelden van een verdachte die een autobrand aanstak tijdens nieuwjaarsnacht. Naar aanleiding van onder andere de getoonde beelden en onderzoek van de recherche hebben wij vanochtend een 52 jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van deze autobrand.

We onderzoeken of de verdachte ook betrokken is bij de andere autobranden diezelfde nacht. Op dit moment zijn we met de verachte in verhoor en onderzoek is in volle gang In de eerste nacht van het nieuwe jaar werd in de Ooievaarstraat een Suzuki Swift in brand gestoken. Bijna tegelijkertijd brandden ook twee auto’s uit aan de Enkstraat, om de hoek bij de Ooievaarstraat.

De man kon worden aangehouden op zijn woonadres naar aanleiding van een tip die binnen is gekomen via het opsporingsprogramma Onder de Loep. De verdachte zit vast en wordt verhoord. 

Vorig artikelAanrijding met scooter op de H.F. de Boerrlaan
Volgend artikelTestlocatie coronavirus in Deventer verhuist en krijgt ademtest
error: Content is beschermd!!!