dinsdag, 23 april 2024

GGD IJsselland start 12 april met vaccineren

DEVENTER – De vaccinatielocatie in Deventer is bijna klaar voor gebruik. De GGD start 12 april met vaccineren; het wachten is op de levering van voldoende vaccins. Het goede nieuws is dat dit aantal gestaag groeit.

De locatie is het Runshopping Centre De Snipperling in Deventer. Daarnaast vaccineert GGD IJsselland al in de bestaande vaccinatielocaties in Zwolle (IJsselhallen) en Hardenberg (Evenementenhal). Dit betekent dat mensen die hun vaccinatieafspraak willen maken voor een vaccinatie vanaf zaterdag 20 maart de keuze hebben uit alle locaties. Het vaccineren in Dalfsen, Deventer en Kampen gaat eerst om kleine aantallen, maar die breiden zich zeer waarschijnlijk snel uit. 

Afspraak maken: alleen na een uitnodiging 

Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn. Deze weken gaat het onder meer om mensen tussen de 75 en 80 jaar, van oud naar jong. In de uitnodigingsbrief van het RIVM staan het landelijke telefoonnummer en de website waar mensen hun afspraak kunnen maken. Het is niet mogelijk een afspraak te maken (of te verzetten) via de regionale GGD. 

Wanneer ben ik aan de beurt? 

Op een speciale webpagina van Rijksoverheid kan iedereen kijken wanneer hij of zij aan de beurt is, van wie de uitnodiging komt en wie de vaccinatie toedient. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins. 

Sommige mensen krijgen de uitnodiging van hun eigen huisarts. Het gaat dan om mensen die thuis wonen en die niet in staat zijn naar een GGD-locatie te gaan of mensen tussen de 60 en 64 jaar. In dat geval geeft de huisarts informatie over hoe de afspraak gemaakt kan worden. Het uitnodigen gaat van oud naar jong en stapsgewijs, omdat mensen niet allemaal tegelijk terecht kunnen. 

Als er medische vragen zijn over de coronavaccinatie, bijvoorbeeld omdat mensen een bepaalde aandoening of ziekte hebben, dan kunnen ze het beste overleggen met hun eigen huisarts. Bovendien staat er in de uitnodigingsbrief een speciaal landelijk telefoonnummer voor medische vragen over de coronavaccinatie. 

Vorig artikelMcDonald’s zoekt uitbreiding met vestiging in de binnenstad
Volgend artikelEen buitengewone editie van de Matthäus Passion in de Bergkerk
error: Content is beschermd!!!